THY'nin İstanbul-İzmir seferini yapacak olan uçağında 6 buçuk saat bekleyen yolcular kabin görevlileriyle tartıştı.  Uçakta bulunan bir yolcu olanları cep telefonuyla işte böyle  görüntüledi.



97 yolcusu bulunan THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli,  Airbus A320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada motoru  alev almış ve piste iniş yaptıktan sonra toprak zemine çıkarak durabilmişti. Yaşanan bu gelişme ise hem havaalanında hem de hava da krize nede oldu. Seferler aksadı, pistlere iniş yapılamadı. Kalkış için İzmir uçağında bekleyen yolculara yaşanan kriz hakkında bilgi verilmemesi ise yolcuları çileden çıkardı. Normalde 1 saatte İzmir'de olması gereken THY yolcuları 6 buçuk saat uçağın içinde mahsur kalınca yoluculukları da 7 buçuk saat sürmüş oldu.

KARAYOLUYLA 7 SAAT 15 DAKİKA

Uçakta bulunan bazı yolcular, "Kara yoluyla gitsek daha iyi olurdu. En azından 7 saatte İzmir'de olurduk" diyerek  yaşadıkları durumu özetledi.

PEKİ UÇAKLA BU KADAR SAATTE NERELERE GİDİLEBİLİYOR,

İşte İstanbul'dan uçakla 7 buçuk saatten daha kısa sürede gidebileceğiniz yerlerden bazıları; Fas 7 Saat, Portekiz 4 Saat, İngiltere 4 Saat, Hollanda 4 Saat, Fransa 3 buçuk Saat, İspanya 3 buçuk Saat, Rusya 3 Saat, İsviçre 3 Saat, Belçika 3 Saat, Çek Cumhuriyeti 3 Saat, İtalya 2 buçuk Saat, Avusturya 2 Saat, Mısır 2 Saat...

HAVADA KRİZ YAŞANDI

THY uçağındaki motor arızası yüzünden iniş için sıra bekleyen uçaklar ise havada tur atarken, yakıt kritiğine giren uçaklar  ise Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na  yönlendirildi.

YOLCULAR MAHSUR KALDI!

Piste toprak zemine girerek durabilen THY uçağını kurtarma çalışmaları nedeniyle,  Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapması planlanan uçaklar saatlerdir beklerken, diğer il ve ilçelerde İstanbul’a uçması gereken uçaklarda bekletildi.

"MAHSUR KALDIK"

Öte yandan; Mardin’e gezi amaçlı giden ve akşam 19.00 da İstanbul’a dönmesi gereken 9 kişilik öğretim üyesi yolcu grubundan Prof. Kenan Bey, sozcu.com.tr arayarak, mahsur kaldıklarını, İstanbul’a gönderilebilmek için önce Diyarbakır’a gönderildiklerini ve kendileriyle hiç ilgilenilmediğini hatta yeme içme konusunda dahi yardımcı olunmadığını bildirdi.