Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Sao Paulo seferini yapan Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı, kabinde bomba notu bulunması nedeniyle acil durum ilan etti. Alçalmaya başlayan uçak, yakıt azalttıktan sonra Kazablanka’ya indi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan THY’nin TC-JJN tescilli Boeing 777-300ER tipi uçağı, Afrika üzerindeyken kabinde bomba notu bulundu. Bunun üzerine pilotlar hava trafik kontrol merkezine acil durum bilgisi geçti. Transponder sistemini 7700’a alan pilotlar en yakın meydan olan Kazablanka’ya alçalmaya başladı. Kazablanka'ya az önce iniş yapan uçağın Kazablanka’da aranacağı öğrenildi.



AYNI OLAY GÜN TOKYO SEFERİNDE YAŞANMIŞTI

Dün de İstanbul-Tokyo seferini yapan THY uçağı, tuvalette bulunan C4 Kargo yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri dönüş yapmıştı. Alınan bilgiye göre, THY'nin TK-52 sefer sayılı uçağı gece 01.30'da Atatürk Havalimanı'ndan Tokyo'ya hareket etti. Kabin memurlarından biri tuvaletin kapısında "C-4 kargo" şeklinde bir yazı gördü. Durumu, uçağın kaptan pilotuna bildirdi.

Kuleyle irtibata geçen kaptan pilot, iniş için gerekli izni istedi. Uçak, Karadeniz hava sahasından dönerek saat 04.30'da Atatürk Havalimanı'na indi. Açığa çekilen  ve bomba prosedürün uygulandığı uçaktaki yolcular terminale alındı. Polis ekipleri uçağın kabin ve kargo bölümünde bazı incelemelerde bulundu. Aprona getirilen mobil x-ray cihazıyla valizler tek tek arandı. Uçaktaki aramalarda herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Güvenli bölgeye çekilen uçakta bagaj ve yolcu araması yapıldı, ihbar asılsız çıktı. Aramalarda bombaya rastlanmadı. Uçak temizlik yapılıp yakıt aldıktan sonra tekrar Sao Paulo’ya hareket edecek.

DHA