Türk Hava Yolları’nın Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında büyük bir tehlike atlattı. Uçağın ilk iniş denemesinde motorunun piste sürtmesi nedeniyle hasar aldığı ve pilotların bunun üzerine tekrar havalandığı ortaya çıktı. Havada dönüş yapan uçağın motoru aldığı hasar nedeniyle bir süre sonra alev aldı. Pilotlar ikinci denemede uçağı yere indirmeyi başardı.

kokpit.aero adlı internet sitesinde yer alan habere göre,THY'nin Airbus A320 tipi TC-JPE tescilli uçağından, ilk yaklaşmasında yolcuların ifadesine göre büyük bir gürültü ile birlikte çarpma sesi geldi. Pilotlar pisti pas geçerek yükselmeye başladı. O anda sağ kanat tarafında cam kenarında oturan bir yolcu cep telefonu ile bu fotoğrafı çekti.

Uzmanlara göre uçak iniş sırasında sağ motorunu piste vurdu. Ardından da pas geçti. Sonrasında ise uçağın motorunda oluşan hasar nedeniyle alev uzaması meydana geldi. Bu gelişmeler üzerine pilotlar acil durum ilan etti ve yaşanan sorunu kuleye iletti.

Airbus A320 uçak için ana pist boşaltıldı. Motoru hasarlanan uçak doğrudan yaklaşma yaparak yüksek süratle piste teker koydu. İniş anına bakıldığında uçağın kısa süreli adeta şahlandığı, sonrasında ise yine sağ motoru vurduğu dikkat çekiyor. Pist sonuna kadar adeta kayarak giden uçak, daha sonra toprak alana çıkıyor.

Alev alan THY uçağında inişin ses kaydı ortaya çıktı

Alev alan THY uçağında inişin ses kaydı ortaya çıktı