Yaklaşık 300 kişilik grup akşam saatlerinde İskele Meydanı'nda toplandı. Burada grup adına basın açıklaması yapan TMMOB İstanbul İl Konseyi Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, Değişiklik yapılması öngörülen yasalar, örgütümüz Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB Yasası ile imar, yapı denetim, kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri mal ve hizmet tarifeleri, iskan, kültür ve tabiat varlıkları, çevre, tapu, kat mülkiyeti, İller Bankası, belediye yasaları ve belediye gelirleri ile ilgili yasalardır. Bu tasarıyla yapılmak istenen değişikliklerin birbirleri ile çok yönlü bağlantıları bulunmaktadır. Söz konusu tasarı, bugün için ülkemizde egemen olan rant talanına dayalı sermaye birikimi politikalarının en başta hedeflediği alanları kapsamaktadır dedi.

Basın duyurusunun okunması sırasında, sık sık torba yasası aleyhinde sloganlar atıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de TMMOB'a desteklerini açıklayarak, torba yasayı kınadılar.

MEŞALELERLE YÜRÜDÜLER

Konuşmaların ardından, grup, ellerinde meşalelerle Altıyol'daki Boğa Heykeli'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Mühendislik bilgisinin halk yararına kullanılmasını sağlayan odalarımız etkisizleştirilmek isteniyor ve AKP'nin talan yasasına hayır yazılı pankartlar açıldı. TMMOB üyeleri, sık sık Ülkemize, halkımıza, mesleğimize sahip çıkıyoruz sloganı attı.

Yürüyüş sırasında protestoculara cadde boyunca vatandaşlardan da alkışlarla destek geldi. Eylem, Boğa Heykeli'nin önünde son buldu.

Grup üyeleri, bu gece geç saatlerde otobüslere binerek İzmit'e gidecek. İzmit'te yapılan yürüyüşün ardından, buradan katılacak üyelerle Ankara'ya doğru yola çıkılacak. TMMOB üyeleri 14 Şubat Cumartesi günü Ankara`da yapılması planlanan TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu'nda buluşacak.