Başak KAYA / ANKARA

MİT TIR’larından çıkan mühimmatı laboratuarda inceleten Jandarma Kriminal Daire Başkanı Albay Burhanettin Cihangiroğlu "Bana bağlı 300 kişilik özel kriminal ekip vardı. Delilleri niye incelediniz, neden hızlı rapor verdiniz diye suçlandık. Ana kucağında askeri okula gittim. 40 yıllık askerim. Eğer TSK örgütse, ben de örgüt üyesiyim" dedi.

CHP milletvekilleri Veli Ağbaba ve Fikri Sağlar’ın Silivri cezaevinde ziyaret ettiği Albay Cihangiroğlu, ilginç açıklamalar yaptı ve şunları söyledi:

NİYE İNCELEDİNİZ?: MİT TIR'larının olduğu davayla ilgilenen kriminal daire başkanıydım. İstanbul, Ankara, Aydın ve Van’da 4 ana laboratuarımız ve bana bağlı 300 kişilik özel yetişmiş ekip var. Olay, Ocak 2014'te oldu. Ben en üstteyim. 4 laboratuar amiri, onların altındaki 4 delil inceleme uzmanı, bir kısım amiri, bir şube müdürü ve Ankara'daki laboratuar amiri tutuklandı. Delilleri niye incelediniz diye suçlandık.

YASA BÖYLE AMA: 9 yıl daire başkanlığı yaptım. CMK gereği sadece savcı ve mahkemeden iş alırız. Akredite laboratuarız. Biz, savcı ve mahkemeye bilirkişilik yapıyoruz. Olaydan 22 ay sonra beni tutukladılar. Olay yerinde elde edilen deliler bize geldi. Bilirkişiyiz, gelen malzemeye bakarız. Bilirkişi raporu sızdı basına. Gönderilen nedir? diye soruldu, biz de cevap verdik. Niye çabuk incelediniz diye soruyorlar. Mühimmatın orada bekletilmesini uygun görmeyiz, çabuk inceleriz. Niye rapor verdiniz, neden hızlı verdiniz diyorlar.

ANA KUCAĞINDA GİTTİM: FETÖ üyesi misiniz diye sordular. 40 yıllık askerim. Anamın kucağında Kuleli Askeri Okulu'na girdim. Başka bir şey bilmem. Örgüt üyesi misin diye soruyorlar. Eğer TSK örgütse, ben de örgüt üyesiyim. Beni suçlayacak bir delil yok. Benim görev yaptığım laboratuarın amiriyle niye görüştün diyorlar? Bundan daha doğal bir şey olamaz. "