Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Yarbay Alkan hakkında disiplin soruşturması başlatılacağını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın ardından TSK'nın da harekete geçtiği Jandarma Genel Komutanlığı'nın Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma açtığı öğrenildi.

Asker kökenli hukukçulara göre ise Alkan’a herhangi bir ceza verilemez. Yıllarca Jandarma Genel Komutanlığı’nda Adli Müşavir olarak görev yapan emekli Albay Sadrettin Aktaş, “O komutana ceza verilmesini, disiplin soruşturması açılmasını gerektirecek bir suç yok” dedi. Emekli Albay Aziz Ergen de “Yarbayın sisteme, düzene, millete bir mesaj verdiğini” belirtti, iftira kampanyası başlatan Ak-trollerin bu ülke insanlarına çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Sadrettin Aktaş SÖZCÜ’ye şunları söyledi:



Harp Okulu’nun yanı sıra Hukuk Fakültesi’ni de bitiren Yarbay Alkan, iktidarın ve medyasının hedefinde.

GÖREV SIRASINDA SÖYLENMEDİ

BUNUN NERESİ SUÇ: Şunu herkes bilsin ki, Yarbay Alkan’ın sözlerinin suç oluşturduğuna ilişkin hiçbir yasa maddesi yoktur. Üstelik o konuşma bir askeri görev sırasında da cereyan etmemiştir. Siyasi bir nitelikte taşımıyor. Acısını sesli olarak dile getiriş şeklidir. Hukuk devletini kırıp dökmeye çalışsalar da mevzuatımız henüz hukuk devleti sınırları içindedir. Hukuk devletinde suç varsa, bunun unsurlarının yasalarda yazılı olması lazım. Konuşmasında disiplin cezasını kapsayan bir eylem söz konusu değil. O zaman cenazelere katılan herkese yasal işlem yapılması gerekir.
ÇOK KOMİK OLUR: Komutanın sözlerinde hakaret yok. Siyasi bir niyet yok. Amaç terörü lanetlemek, kardeş acısıyla bunu haykırmaktır, feryattır. O yüzden cezayı neye göre verecekler? Suç teşkil eden eylemin yasalarda ve disiplin mevzuatında olması lazım. Göreve ilişkin olmayan bu konuşmanın hiçbir cezası olamaz. Eğer, sözlerinden dolayı Yarbay Mehmet Alkan’a bir disiplin cezası verilirse bu çok komik olur. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi cezayı anında iptal eder. Dahası, bu cezayı veren idare hakkında da yarbayın tazminat davası açma hakkı da bulunuyor.

Baba Alkan: İnceldiği yerden kopsun


ADI Hasan Alkan ... Dört çocuğundan 3’ü asker. 31 yaşındaki oğlu şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ı geçtiğimiz pazar günü toprağa verdi. Diğer oğlu Yarbay Mehmet Alkan ise, kardeşinin cenazesinde “Düne kadar çözüm diyenler, bugün neden savaş diyor? Ali’min katili kim” diye sorduğu için iktidar ve iktidar yanlısı medyanın hedefinde. Rotahaber’e konuşan baba Hasan Alkan, oğlu hakkında açılan disiplin soruşturması için “İp, inceldiği yerden kopsun” dedi. Acılı baba şunları söyledi: “Soruşturma açarsa açsınlar. İp inceldiği yerden kopsun. Bizim hiçbir endişemiz yok. Çocuğumun biri öldü, biri sağ. Şükürler olsun Allah’a, dört tane çocuğum var. Açlıktan ölmezler ya, Allah nimetini verir, ne yaparsa yapsınlar.”
Öte yandan Yarbay Mehmet Alkan’ın eşi yaptığı açıklamada “Eşim çok üzüldü. Kardeşine aşırı bir sevgisi vardı. Şu an serum bağlı ve yatıyor. Çok rahatsız” diye konuştu.

Bahçeli: Şerefsizlerin gözüne battı...


YARBAY Mehmet Alkan’ın iktidar yandaşlarının lincine uğramasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tepki geldi. “Şehit aileleri feryat ederken gözyaşı sel olan annelere babalara AKP’liler istismar suçlamasıyla çamur atmıştır” diyen Bahçeli, şu açıklamayı yaptı:
“Yarbay Mehmet Alkan, şehit edilen kardeşi Ali Alkan’ın tabutuna sarılıp tepkisini gösterirken, Saray yönlendirmeli AKP trolleri iftira yarışına girmiştir. Erdoğan şehit cenazesinde elini tabutun üzerine koyup ‘Ne mutlu şehit ailelerine’ nutkunu atarken mesele olmamıştır da, bir yarbayımız şerefsizlerin gözüne batmıştır. İşte AKP’nin yenilmiş Türkiye’si. Şehide kelle diyen ahlaksızlar, PKK’yı başımıza çıkaran hainler, Öcalan’a özgürlük sözü veren siyasi çürümüşler, şimdi de şehit yakınlarını hedef almışlardır.”