Türkiye’de çocuk olmak… Bazen yollar karlı diye hastayken ölmek, bazen maden kazası sonrası babasız kalmak; bazen de bir deniz kıyısında cansız bedeninin bulunması demek… İşte çocuklar için 4 mevsim Türkiye.

İLKBAHAR: Soma faciası

Soma Faciası… 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan madencilik faciası, hatta katliamı… Facia, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti. Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi. Yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. 787 kişinin çoğu birer babaydı…

YAZ: Minik Aylan'ın ölümü



2 Eylül 2015…. Bodrum'da 2 kaçak faciası birden meydana geldi. İki faciada toplam 11 kişi can verdi, 5 kişi ise kayıp... Lastik bottan denize düşen kaçaklar arasında 3 yaşındaki Aylan da vardı. Minik bebeğin sahildeki cansız hali yürekleri dağladı...

SONBAHAR: Akçakale sınırından gelen Suriyeliler

Suriye’nin Tel Abyad kentinden kaçan binlerce Suriyelinin Türkiye sınırındaki bekleyişi, Türkiye'ye geçişlerine izin verilmesinin ardından son buldu. Binlerce çocuk sınırlarda perişan oldu. Türkiye’ye girdikten sonra evsiz ve sokakta kalmak zorunda kaldılar.

KIŞ: Kar yüzünden hayatını kaybeden Muharrem



Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çeli Mezrası'nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki çocuklarını yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremedi. Hiçbir yardım alamayan Taş ailesinin minik çocukları hayatın kaybetti.