KAMİL ELİBOL/ANKARA

THY'nin bomba ihbarı nedeniyle geri dönen uçağında bulunan MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ‘’Bomba konusunu arıza var diye gizlediler’’ dedi.

İstanbul-Basel seferini yapan yolcu uçağının Bulgaristan hava sahasından dönerek İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmesine şahit olan Türkkan SÖZCÜ’ye şunları anlattı:

‘’Uçak Bulgaristan hava sahasındayken kaptan pilot, ‘Uçağımızdaki teknik bir arıza nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorundayız" diye anons yaptı. Bu anonsu inandırıcı bulmadım. Hosteslere teknik arızanın ne olduğunu sordum. Tuvalette ‘Uçağa bomba koyduk’ yazan bir not kağıdı bulduklarını, yolcuların paniğe kapılmaması için pilotun arıza anonsu yaptığını söylediler. Aldığım bu bilgiyi havadayken diğer yolcularla paylaşmadım. Panik hali yaratmak istemedim"

THY uçağında bomba alarmı!

THY uçağında bomba alarmı!


BAHÇELİ GÖREVLENDİRDİ

Türkkan, 7 Haziran'da yapılacak seçim öncesi MHP lideri Bahçeli'nin talimatıyla Fransa'daki Türk Federasyonu'nu ve Ülkü Ocakları'nı ziyaret etmek için Fransa'ya gittiğini de açıkladı.

Avrupa'daki oyları kazanmak için yurtdışı seferine çıkan MHP'li vekiller 3 milyon oydan pay almak için toplantılar düzenliyor. Türkkan dışında Fransa'ya Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin ile Kastamonu Milletvekili Emin Çınar da gitti.