Veli TOPRAK / ANKARA

AKP’nin milletvekili aday listesinde iki sanatçının yer alıp almayacağı merak ediliyor. Üçüncü kez AKP’de şansını arayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in liste dışı kaldığı öğrenildi. AKP’den milletvekili seçilen Uğur Işılak’ın ise listeye girmemesinin sürpriz olmayacağı konuşuluyor.

TATLISES’E KÖTÜ HABER

Ünlü türkücü Tatlıses’in AKP’yle yıldızı barışmıyor. 2007 seçimlerinde Genç Parti’den aday olan Tatlıses, 2011 ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’ye adaylık başvurusu yaptı. İki başvurusu da olumsuz neticelenen Tatlıses, 1 Kasım seçimleri için 3. defa AKP’nin kapısını çaldı. SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre Tatlıses, listede yer almayacak.

IŞILAK’A SÜRPRİZ OLABİLİR

7 Haziran’da AKP İstanbul Milletvekili seçilen sanatçı Uğur Işılak’ın ise liste dışı kalabileceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre Işılak’ın milletvekili olmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan sıcak bakmıyor. Hatta 7 Haziran seçimleri öncesinde AKP yönetimine “Işılak’ı listeye koymayın” uyarısında bulunduğu kaydedildi. Buna rağmen Işılak listede girdi ve vekil seçildi.

‘UYKUSU’ DAMGA VURDU

25. Dönem TBMM çalışma yapamayınca Işılak’ın vekillik performansı ölçülemedi. Ancak bir gazeteye verdiği “Meclis’e uyumaya gitmiyorum” sözü pahalı mal oldu. Tezkere için toplanan Genel Kurul’da gündüz saatlerinde uyuyan Işılak, bu duruma bozuldu. Kendi hatasını düzeltmek için yaptığı “Vatanseverin uykusu, hainin uyanıklığından evladır” mesajı AKP’lilerin bile tepkisine neden oldu.