Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Terör konusunda araştırmalarıyla tanınan MHP Gaziantep Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin öldüğü canlı bomba eyleminin IŞİD tarafından yapıldığına ilişkin önemli dayanaklar bulunmadığını öne sürdü. Özdağ, “Yaklaşık3 ay önce bazı kamu görevlileri ‘PKK eylem yapacak, bu eylemi de IŞİD’in üzerine yıkacak’ demişlerdi. Bunun böyle bir eylem olduğu yolunda da kuşkularım var” dedi.

"ERDOĞAN'I ELEŞTİRMİŞLERDİ"

Terör örgütü IŞİD’in Türkçe olarak internette yayımladığı derginin ikinci sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirildiğini, örgütün değişik konulardaki görüşlerinin yer aldığını hatırlatan Özdağ, SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

“İlginçtir, IŞİD’in dergisinde saldırıyla ilgili bir tek kelime bile yok. Bu, örgütün böyle bir eylemi yapmadığı anlamına gelmez. Ama, bu kadar büyük bir eylemden sonra açıklamada bulunmaması da hayli ilginç bir durum.”

"EĞER IŞİD EYLEMİYSE..."

Eylemle ilgili olarak “tetiği kimin çektiği önemli değil, genel konsepti kimin hazırlığı önemlidir” diyen Özdağ, IŞİD’in böyle bir eylemi gerçekleştirmesi halinde bunun nedenini de şöyle değerlendirdi:

“ABD ile yapılan, İncirlik üssünün de Suriye’de IŞİD’e karşı kullanılmasını kapsayan  anlaşma, Türkiye içinde IŞİD militanlarına karşı yapılan operasyonlara karşı örgüt bir cevap niteliğinde eylem gerçekleştirmiş olabilir.”

"HDP'Lİ VEKİL SON ANDA GİTMEMİŞ"

Güvenlik birimlerinde görevli üst düzey bazı yetkililerin yaklaşık 3 ay önce kendisine “PKK çok büyük bir eylem yapacak. Ancak bu eylemi IŞİD’in üzerine yıkacak” dediğini belirten MHP Milletvekili Ümit Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu öyle bir eylem ki, Suruç’a gelen ve Ayn El Arap’a (Kobani) gitmek isteyen katılımcılar doğrudan PKK’lı değil. Türkiye’nin değişik illerinden gelmişler. Öyle bir eylem yapıldı ki yara tüm Türkiye’ye yayıldı. Benimle görüşen bir kamu görevlisinin söylediği ilginç bir şey var. HDP’li bir milletvekili daha önce bu gruba kendiriyle birlikte olacağını söylemiş. Ama son anda gitmemiş. Doğru olup olmadığını bilmiyorum ama böyle durumların da olduğu sıkça konuşuluyor.”

Suruçta'ki saldırının şifreleri

Suruçta'ki saldırının şifreleri