Usta gazeteci Uğur Dündar, eski bakan Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Uğur Dündar'ın daha önceden 3 aydan fazla hapis cezası almamış olması ve tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğunu açıklayan mahkeme cezayı erteledi ve 1 yıllık denetim süresi belirledi.

Uğur Dündar'ın 5 Nisan 2014 yılında gazetemizde yazdığı yazı nedeniyle Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

UĞUR DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA
Usta gazeteci Uğur Dündar, eski bakan Binali Yıldırım’a hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına sessiz kalmayıp sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu.

Yaptığı açıklamada hapis cezasına neden olan yazısının hiç bir hakaret, iftira ve her hangi bir konuda saldırı içermediğini vurgulayan Dündar,  bu cezanın kendisine bir ödül olduğunu ve hapis cezası ile ilgili düşüncelerini yarınki Sözcü'ye yazdığını söyledi.

İşte o Tweet...


NECATİ DOĞRU'YA DA HAPİS

Gezetemiz yazarlarından Necati Doğru, Erdoğan'ın müşteki olduğu davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığını bugünkü yazısında okuyucularıyla paylaşmıştı.

11 ay hapis yedim

11 ay hapis yedim