Gökmen ULU

Villa sorununu çözmek için çalışanlar ise ödüllendirildi

Yandaş işadamı Mustafa Latif Topbaş tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için yaptırıldığı iddia edilen İzmir Urla’daki villalar gündemden düşmüyor. 17 Aralık 2013’teki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Türkiye’nin duyduğu Urla’daki kaçak ve ruhsatsız villalar hakkında kanunun gereğini uygulamak isteyen veya eleştiride bulunanlar gözden düştü. Kimi görevden alındı, kimi ihraç edildi. İşte o isimler:

AKP’DEN İHRAÇ EDİLDİ, MERKEZE ALINDI

Ertuğrul Günay: Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, Günay’ı çok seviyordu. Onu Kültür ve Turizm Bakanı yapmıştı. Ama Günay koruma kurulu SİT kararlarının kaldırılmasına itiraz etmişti. Partiden ihraç edildi.
Cahit Kıraç: Dönemin İzmir Valisi’ydi. Kaçak villalar hakkında yıkılması için Urla Kaymakamlığı’na ödenek gönderdi. Önce Diyarbakır’a atandı, sonra merkeze alındı.
Ata Erpolat: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü’ydü. “Bu işi çöz” denildiğinde, “Yetkim yok. Sonra yargılanırım” dedi. Gaziantep’e gönderildi.
Fethi Şahinoğlu: Ata Erpolat’ın yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne atandı. “Bu işi sen düzelt” denildi, “Benim yetkimi aşıyor, bunu bakanlık yapsın” dedi. Görevden alındı.

CHP’Lİ DEĞİRMENCİ: KIYILAR TALAN EDİLİR 

Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın ise ödüllendirilerek vali yapıldı. Cahit Kıraç’ın görevden alınmasından sonra İzmir Valiliği’ne atanan Mustafa Toprak’ın başkanlığını yaptığı il encümeni de iki villa hakkındaki yıkım kararlarını kaldırttı. İzmir İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Serdar Değirmenci, villaların, Çeşme Yarımadası için oluşturduğu büyük tehlikeye işaret etti. Değirmenci, “Kaçak villalara ayrıcalık tanınması emsal teşkil eder. Yarımada yapılaşmaya kurban gider. Kıyılar talan edilir” dedi.