Deniz AYHAN/ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP Heyeti, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisin'deki görüştü. HDP'li Sırrı Süreyya Önder görüşme sonrasında "PKK'yı silah bırakma için kongre toplamaya çağırıyoruz" dedi. Türkiye'nin gündemine oturan olaya en sert tepki MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan geldi. Vural, "AKP-PKK-HDP koalisyonu vatana, cumhuriyete, millete bir ameliyat yapmaya karar vermiştir. Bu bir ihanet belgesidir" dedi.

VATANA İHANET BELGESİDİR

SÖZCÜ'ye konuşan Vural; Bu olay AKP'nin PKK'ya teslimiyetinin belgesidir. Silah bırakma  kılıfı adı altında, PKK'nın siyasi amaçları ile yeni SEVR konusunda anlaşmışlardır. AKP-PKK-HDP koalisyonu vatana, cumhuriyete, millete bir ameliyat yapmaya karar vermişlerdir. Bu bir ihanet belgesidir. Doğrudan doğruya bizim tarih boyunca çizdiğimiz vatanı, milletimizi, cumhuriyetimizi, PKK'ya peşkeş çeken bu anlaşmayı kim imzalamıştır?" dedi. Vural, Bu anlaşmanın bir tarafında Öcalan, bir tarafında Erdoğan mı var? diye sordu.

AKP- HDP BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Dolmabahçe görüşmesi ardından yapılan bu anlaşmanın utanç verici olduğunu söyleyen Vural, "Bu olay, bugün iç güvenlik yasası ekseninde HDP ile MHP'yi aynı eksende gösterenlerin aslında nasıl hareket ettiklerini, bunun bir oyun olduğunu ortaya koyuyor. AKP-PKK ile Anayasa konusunda mutabakata varmıştır. HDP'nin seçimlere girmesinde bütün irade AKP'nin elindedir. 7 Haziran seçimlerinde AKP-PKK ve HDP aynı saftadır" diye konuştu.

Vural'ın ifadeleri şöyle:

Bu karar, Türk Milleti'nin milli kimliğini anayasadan çıkarmak, üniter ve milli devlet vasfı olan cumhuriyeti ortadan kaldırarak PKK-KCK paralel devleti oluşturmak ve Türkiye'de Kürdistan devleti yaratmaya yönelik bir anlaşmadır. PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne silahla yapamadığını, silah bırakma kılıfı adı altında millete hazmettirmekten başka bir şey değildir. Bu kararla sunulanların; vatanı, milleti korumak isterken şehit olan askerlerimizin, polislerimizin iradesini yok saydığını gösteren bir anlaşma olduğu çok açıkça nettir. Silah bırakma koskoca bir yalandır. Türkiye'de PKK'nın mahkeme kurmasını, vergi toplamasını meşrulaştıranların uydurduğu bir kılıftır. PKK'nın bir milis gücü olarak meşrulaştırılma amacı güdüldüğü açık ve nettir.