FOTO:DHA


AKP'li Yalçın Akdoğan seçimin üzerinden saatler sonra başkanlık sistemi tartışmalarını yeniden başlattı. Başkanlık sistemi konusunu yeni anayasa kadar önemli gördüklerini belirten Akdoğan bunun "vazgeçemeyecekleri konulardan bir tanesi" olduğunu söyledi.

Başkanlık sisteminin de yeni anayasa ile bağlantılı bir konu olduğunu belirten Akdoğan, "Bu sistem bize dar geliyor. Yeni anayasa Türkiye'nin büyümesi için ne kadar önemli ise başkanlığı da böyle önemli bir konu olarak görüyoruz. Bunun çerçevesi önemli, farklı modeller var. Türkiye'ye özgü, Türkiye'nin şartlarını gözeten bir şekilde bir noktada uzlaşılabilir diye düşünüyorum. En azından bir çaba gösterilir. Bu da bizim vazgeçemeyeceğimiz konulardan bir tanesi" dedi.

1 KASIM SEÇİM SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GÜRSEL TEKİN: BAŞKANLIK DIŞINDA DESTEK VERİRİZ


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise "başkanlık sistemi dışında" evrensel hukuka uygun yeni bir anayasaya partisinin destek vereceğini söyledi.  CHP MYK toplantısına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Tekin, yeni anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemine partisinin bakış açısı sorulduğunda, "Masayı devirecek başkanlık
sistemi dışında evrensel hukuka uygun yeni bir anayasaya destek veririz. AKP 'Yeni anayasa çalışmalarına başkanlık maddesini eklerim' derse hiç kapımızın önünden bile geçmesinler" dedi.