Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’ın saldırıya uğramasının ardından başlayan “koruma tartışması"nda çifte standart da ortaya çıktı.  Bazı yandaş yazarlara istemediği halde koruma tahsis edilirken, sürekli tehdit altında olan Ahmet Hakan’a koruma tahsisinde aynı hassasiyetin gösterilmemesi dikkat çekti.

ONLARA “MECBURİ TAHSİS”

Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile eski Sabah Yazarı Sevilay Yükselir ile Yeni Şafak Yazarı Ali Bayramoğlu, “Devlet koruması” altına alınmışlardı.

Daha sonra AKP’ye karşı çıkışlar yaptığı için gazeteden uzaklaştırılan Yükselir, koruma tahsisiyle ilgili olarak SÖZCÜ’ye, “17 Aralık’tan sonra Mehmet Baransu beni hedef gösterdi. Kalabalık ortamlarda ve kuaförde bile sözlü saldırıya uğradım. İstanbul Kanyon’da arabam parçalandı. Devlet de bana istemediğim halde koruma verdi, ama çok kullanmıyorum” demişti.

YİĞİT BULUT’A DA KORUMA

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu da, “Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra ciddi tehditler alınca koruma verdiler, kalabalık yerlere gidince benimle birlikte geliyor” açıklamasını yapmıştı.

“İki silahım, yüzlerce mermim var, ben ölmeden kimse Erdoğan’a dokunamaz” diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile AKP İstanbul il yöneticilerine de koruma polisi verildi.

Ahmet Kekeç'ten şok edici Ahmet Hakan yazısı

Ahmet Kekeç'ten şok edici Ahmet Hakan yazısı



Ahmet Hakan'a saldıranlar AKP'li çıktı!

Ahmet Hakan'a saldıranlar AKP'li çıktı!