Yandaş işletmesinde 10 ayda 65 bin lira gelir getiren kafeler ihaleye çıkarılınca tam 9 milyon 820 bin lira kazandırdı.



Kamil ELİBOL- İhalesiz olarak işletmesi AKP’lilerin yakınlara verilen TBMM’ye bağlı Boğaz’a nazır kafeterya ve restoranlar için yapılan ihale, ‘rant’ın delili oldu. Yandaşların işletmesinde 10 ayda sadece 65 bin lira gelir getiren kafeterya ve restoranlar, ihaleye çıkarılınca 9 milyon 820 bin lira kazandırdı.


7 İŞLETME İÇİN İHALE AÇILDI

SÖZCÜ’nün milli saraylara bağlı kafe ve restoranların işletmesinin AKP’lilere verildiğini kamuoyuna duyurması üzerine, TBMM yönetimi, milyonlarca lira rantın döndüğü kafeterya ve restoranları kiralama ihalesine çıkardı. İhale komisyonu geçtiğimiz günlerde İstanbul’a giderek 7 işletmenin kiralama ihalesini gerçekleştirdi. Muhammen bedeli 1 milyon 287 bin 500 TL olarak belirlenen Dolmabahçe Kafe ihalesine 13 firma katıldı. Baran Restoran, 4.5 milyon liralık teklifi ile ihaleyi kazandı. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Mustafa Emre Topbaş’ın ortağı olduğu firmanın işlettiği Dolmabahçe Saat Kule ile Aynalıkavak Kasrı kafeteryaları ihalesine ise 14 firma katıldı. Muhammen bedeli 1 milyon 320 bin 512 olan ihalede ipi İmren Limited Şirketi göğüsledi. Firma, iki kafeteryayı üç yıllığına işletmek için 3 milyon 600 bin lira teklif verdi.
Muhammen bedeli 1 milyon 272 bin 800 TL olarak saptanan Küçüksu Kasrı ile Beylerbeyi Sarayı kafeteryalarının kiralama ihalesine iki firma katıldı. Bu ihaleyi de 1 milyon 720 bin liralık teklifi ile İmren Marmara Ticaret Limited firması kazandı. Küçüksu Kasrı Kafeteryası’nın işletmesini Ahmet Albayrak’ın damadı Ömer Şenyüz yapıyordu.
Skandalın ortaya çıkmasında etkin olan MHP’li İdare Amiri Ali Uzunırmak, “Bu ihale işletmelerin usulsüz şekilde yandaşlara peşkeş çekildiğini belgelemiş oldu” dedi.