PKK'lı teröristlerce şehit edilen Yüzbaşı kardeşinin cenaze töreninde verdiği tepkiyle Türkiye'nin gündemine oturan Yarbay Mehmet Alkan hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri disiplin soruşturması başlattı. Gazetemizin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan Yarbay Mehmet Ali Alkan, soruşturma için “Hepsini Allah’a havale ediyorum. Başka ne diyeyim? Neye karar verirler bilemiyorum” dedi.



PEKİ YARBAY MEHMET ALKAN ORDUDAN ATILIR MI?

Bir soruşturma açılması durumunda "TSK ile ilişiğin kesilmesi" yani "ordudan atma"ya varacak cezanın kriterleriyse 12 Nisan 2014 tarihli 28970 sayılı Resmi gazetede yayınlanan, "Türk  Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği"nde açıklanmış durumda. İşte o yönetmelikte yer alan cezalar;

MADDE 9 – (1) Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezasını gerektiren disiplinsizlikler şunlardır:

a) Aşırı borçlanma ve borçlarını ödeyememek: Nafaka, trafik kazası, doğal afet, personelin öngöremeyeceği şekilde ülke genelinde yaşanan olağanüstü ekonomik dalgalanmalar, ani devalüasyonlar, sağlık ve tedavi giderleri ile kefillik ve benzeri zorunluluk halleri hariç olmak üzere, aşırı derecede borçlanmaya düşkün olmak ve bu borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirmektir.

b) Ahlaki zayıflık: Görevine, sosyal ve aile yaşantısına zarar verecek derecede menfaatine, içkiye, kumara düşkün olmak veya Türk Silâhlı Kuvvetlerinin itibarını sarsacak şekilde yüz kızartıcı, utanç verici veya toplumun genel ahlak yapısına aykırı fiillerde bulunmaktır.

c) Hizmete engel davranışlarda bulunmak: Devletin ve Türk Silahlı kuvvetlerinin itibarına zarar verecek nitelikte tutum ve davranışlarda veya ağır suç veya disiplinsizlik teşkil eden fiillerde bulunmaktır.

ç) Gizli bilgileri açıklamak: Yetkisi olmadığı halde, devletin güvenliği ile iç ve dış siyasi yararlarına ilişkin elde ettiği gizli bilgileri yetkisiz kişi ve kuruluşlara vermek, ulaştırmak veya açıklamaktır.

d) İdeolojik veya siyasi amaçlı faaliyetlere karışmak: Siyasi partilere girmek, ideolojik veya siyasi faaliyetlere karışmak, ideolojik veya siyasi amaçlarla disiplini bozucu tavır ve davranışlarda bulunmaktır.

e) Uzun süreli firar etmek: Geçerli bir mazereti olmaksızın kesintisiz olarak bir yıldan fazla süre ile izin süresini geçirmek veya firar halinde bulunmaktır.

f) Disiplinsizliği alışkanlık haline getirmek: Disiplini bozucu tavır ve davranışlarda bulunmayı alışkanlık haline getirmek veya aldığı disiplin cezalarına rağmen ıslah olmamaktır.

g) İffetsiz bir kimse ile evlenmek veya böyle bir kimse ile yaşamak: İffetsizliği anlaşılmış olan bir kimse ile bilerek evlenen veya evlilik bağını devam ettirmekte veya böyle bir kimseyi yanında bulundurmakta veya karı koca gibi herhangi bir kimse ile nikahsız olarak devamlı surette yaşamakta ısrar etmektir.

ğ) Gayri tabii mukarenette bulunmak: Bir kimseyle gayri tabii mukarenette bulunmak yahut bu fiili kendisine rızasıyla yaptırmaktır.



O yarbay aynen  şunları söyledi

O yarbay aynen şunları söyledi





Üniformanın çığlığı...

Üniformanın çığlığı...