Kamil ELİBOL / ANKARA

Karakuş’u döven Kuveytli ataşe ve şöförünün dışında üçüncü bir kişinin daha saldırıya katıldığı ortaya çıktı.

Konuyu Meclis’e taşıyan MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun verdiği yanıt, 12 Eylül 2014’de Ankara’da yaşanan olayla ilgili gelişmeyi de günyüzüne çıkarttı. Bakan Çavuşoğlu, Kuveytli Ateşe ile birlikte Yarbay Karakuş’u döven şöförden başka, üçüncü bir saldırganın daha olduğu ancak kimliğinin tespit edilemediğini bildirdi. MOBESE ve işyerlerine ait güvenlik kamerası kayıtları ile görgü tanıklarına rağmen üçüncü saldırgan kayıtlara “faili meçhul” olarak geçti.

BAŞKA OLAYA KARIŞMADILAR

Çavuşoğlu, F-16 pilotu Karakuş’u darp edenler arasında Kuveytli diplomat Emad Almohaid ile Büyükelçilik’te görevli Türk şoförün olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Saldırıda bulunduğu iddia edilen bir kişi daha olmakla birlikte, emniyet makamlarımızca bu kişinin kimliği belirlenememiştir. Olayın ertesi günü Kuveyt Büyükelçisi’nin Ankara dışında olması nedeniyle Elçilik Maslahatgüzarı Bakanlığa çağrılarak tepkimiz dile getirilmiştir. Daha sonra Kuveyt Büyükelçisi de bakanlığımıza davet edilerek tepkimiz tekrar kaydedilmiştir. Büyükelçi ile yapılan görüşmede basına yansıyan Kuveytli yatırımcıların Türkiye’deki yatırımlarını gözden geçirecekleri yönünde ifadeleri hakkında da bilgi istenmiş ve bu husustaki yaklaşım kınanmıştır. Büyükelçi, böyle bir ifade kullanmadığını belirtmiş, esasen Büyükelçiliğin yatırımlar üzerinde bir etkisinin de bulunmadığını vurgulamıştır”

O DİPLOMAT AYRILDI

Bakan Çavuşoğlu, Ateşe Almohaid’in Türkiye’den ayrıldığını, saldırıya uğrayan Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’un ise NATO’daki  görevine döndüğünü söyledi. “Karakuş’un açmış olduğu dava da halen devam ediyor.