Dün sonuçlanan KKTC seçimlerinin ardından "Tarafsız Cumhurbaşkanı" sloganıyla seçimlere giren Mustafa Akıncı oyların yaklaşık yüzde 61'ini alarak Cumhurbaşkanı seçildi. Akıncı seçim sonrası yaptığı açıklamada "Artık Yavru Vatan yok, iki kardeş ülke var" demişti. Akıncı'nın bu sözleri Erdoğan'ı çok kızdırdırdı. Öyle ki Erdoğan önce Ankara'da düzenlediği basın toplantısında mevkidaşının bu sözlerini eleştirdi ardından Akıncı canlı yayındayken onu aradı.İşte dakika dakika yaşananlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt ziyaret öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Artık yavru vatan yok. İki kardeş ülke var" sözlerini yorumlayan Erdoğan ""Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkanı kulağından duyması lazım" diye konuştu. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ise Erdoğan'ın sözlerini canlı yayında değerlendirdi. Akıncı "Türkiye yavrunun büyümesini istemiyor mu?" diye yanıt verdi. Akıncı katıldığı canlı yayının sonunda "Sayın Erdoğan hattaymış canlı yayını bitirmek durumundayım" diye sonlandırdı.



CNNTürk'te Saynur Tezel'in sorularını yanıtlayan çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Akıncı "Dün sonuçlanan seçimler benim programımı ve düşüncelerimi halkıma anlatarak onay aldığım düşüncelerdir. Neden rahatsız olunuyor iki kardeşin ilişkisinden. Türkiye yavrunun büyümesini istemiyor mu?

Biz hep yavru mu kalalım? Artık yetişkin bir insan olmayalım mı? Ben ne söylüyorsam o söylediklerimin arkasındayım. Yüreğimle de beynimle de hissediyorum söylediklerime inanıyorum ve doğru olan budur. Türkiye olan ilişkilerin çok sağlıklı gelişmesi için doğru olandır. Böyle bir tartışmanın içine çekilmekten çok memnun değilim. Erdoğan bizim hakkımızda bir takım konuşmalar dinlemiş ve bir takım düşünceler belirtilmiş,  o düşüncelerle konuştu herhalde." dedi.

Türkiye ile ilgili "ilişkiyi istemeyen bir söylemde" bulunmadığını savunan Akıncı "Tam tersine kişilikli bir ilişkinden bahsettim. Kıbrıs Türk halkı anavatan sevgisini yüreğinde taşımaya devam edecektir. Kıbrıs halkı yavruluktan kurtulup ayakları üzerinde durmalıdır. Bunun Türkiye'nin de yararına olduğunu söylüyorum. Burada bir devlet var, KKTC devleti var ve bu devleti Türkiye tanıyor. Anavatan, yavru vatan söylemi yüreklerde olması lazım." diye konuştu.

CANLI YAYINDAYKEN ERDOĞAN ARADI

Akıncı canlı yayının sonunda "Sayın Erdoğan hattaymış. Onunla görüşmem lazım" diye Tezel'den müsaade istedi.

KKTC'ye

KKTC'ye "tarafsız" Cumhurbaşkanı