Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Gazeteci Yiğit Bulut, TRT Haber’de Gökhan Gökçe’nin sunduğu ‘Derin Analiz’ programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

O MASA SUNTADAN NERESİ 600 BİN LİRA?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki iftar yemeğiyle ilgili iddialara değinen Bulut, “Bugün malum medyanın bazı gazetelerinde, dün akşam Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan iftarla ilgili bazı haberler çıktı. ‘Masa 200 bin lira, iftar 300 bin lira, yenilen yemek 500 bin lira’ gibi. O masa Ankara’da yaptırılmış. Suntadan yapılmış. Üstündeki örtü şatafatlı olabilir, güzel olabilir. Ama örtüyü kaldırıp iskeletine baktığınızda o masanın maliyeti ayaklarıyla birlikte 6 bin lirayı geçmiyor. Böyle bir durumda bu masanın neresi 240 bin lira, neresi 600 bin lira? Yenilen yemeğin neresi 100 bin lira, neresi 200 bin lira?” dedi.



HÜRRİYET YAZARI MİLLETVEKİLİ MAAŞI DİYOR HER SENE BEYKOZ’DA…

Programda, emekli milletvekillerinin maaşlarıyla ilgili konuşan Bulut, şu iddialarda bulundu: “Eskiden parlamento düşmanlığı yapılırdı ki hala yapılıyor, şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi düşmanlığı yapılıyor. Bakın, milletvekillerinin emekli maaşını yazan bir adam, bir tanesi takmış, Hürriyet Gazetesi yazarı. Her gün yazıyor. ‘Milletvekili emekli maaşı, milletvekili emekli maaşı, milletvekili emekli maaşı’. Milletvekili emekli maaşının tam 10 katı aylık maaş alıyor bu gazeteci. Her sene Beykoz konaklarından bir tane ev alıyor (prim olarak). Ama her gün milletvekili maaşı yazıyor. Yıllık geliri 3 milyon doların üzerinde. Ama her gün milletvekili maaşı yazıyor.”

6 ALMAN GAZETESİ BİRDEN AYNI BAŞLIKLA…

Bulut ayrıca “Bakın 6 Alman gazetesi birden, aynı başlıkla Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Neden? Ne yaptık sana biz? Biz ancak senin menfaatinin önünü kesmiş olabiliriz. Bunu bu ülkenin insanlarının anlaması lazım” diye konuştu.