Olay, Başyayla İlçesi’ndeki Dilektaşı Yaylası’nda çobanlık yapan 16 yaşındaki A.İ.D., şikayeti ile ortaya çıktı. Genç çoban parfümlerini kullandığı gerekçesiyle 33 yaşındaki Hüseyin K. ve eşi 26 yaşındaki Zehra K. tarafından el ve ayaklarından ağaca bağlanıp, odunla dövüldüğünü, kızgın demirle vücuduna bastırılarak işkence yapıldığını anlattı.  Hüseyin K. ise yanında çalışan çobanan eşine ait çamaşırları aldığını öne sürdü. Hüseyin K. ve eşi Zehra K.  tutuklandı.

BAYGINKEN AĞACA BAĞLADILAR

Başına aldığı iki odun darbesi sonucu bayıldığını anlatan A.İ.D., üzerine su dökerek ayıltıldıktan sonra Afganistan uyruklu diğer 2 çobanın yardımıyla kendisini el ve ayaklarından bir ağaca bağlandığını öne sürdü.

KIZGIN DEMİRLE DAĞLADILAR

Hüseyin K.’nin odunla dövmeye devam etttiğini anlatan çoban, eşinin de ısıttığı demir kızgın demirle vücudunun değişik yerlere bastırdığını anlattı. 2 saat işkence gördüğünü ve saatlerce ağaçta bağlı kaldığını öne süren A.İ.D., gece yarısı ipleri  kendi çözerek kurtulduğunu belirtti.

A.İ.D. koyunlar yüzünden kötü koktuğu için patronundan parfümü kullanmak için  izin aldığını belirtti. Kurtulan A.İ.D. durumu babası Mehmet D.’ye anlattı. Ailenin şikayeti üzerine Hüseyin K., eşi Zehra K. ve Afgan 2 çoban gözaltına alındı. Çift tutuklanırken, 2 çoban tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

EŞİMİN ÇAMAŞIRLARINI ALDI

Hüseyin K. ve eşi Zehra K.’nın, ifadesinde, olay günü misafirlerini geçirip kendi kaldıkları çadıra döndüklerini, bu sırada A.İ.D.’yi çadırlarında yakaladıklarını belirterek, Zehra K.’ya ait kıyafetleri çobanın kaldığı çadırda bulduklarını öne sürdükleri öğrenildi. DHA