Adapazarı'nda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için bahçedeki 100'e yakın meşe ve çam ağacı, Sakarya Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kesildi. Yaklaşık 50 ağaç kamyonlara yüklenerek götürülürken, bölge sakinleri aralarında 30 yıllık ağaçların da bulunduğu kesime tepki gösterdi.

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hizmet binasının yeterli olmaması nedeniyle, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde ek bina yapılması için hazırlanan proje tamamlandı. Hastanenin yapımı için Milli Emlak Müdürlüğü, bu bölgedeki ağaçları inşaatı yapacak olan değil, başka bir firma ile anlaşarak kestirdi. Arazide bulunan ve kullanılmayan eski acil servis binası da iş makineleri ile yıkıldı. İnşaat alanında bulunan binaların yanı sıra, 100'e yakın 40-50 yıllık meşe ve çam ağaçları da iş makineleri ile sökülüp kesildi.

Boyları 15-20 metreyi bulan ağaçlar, yıkım çalışmaları sırasında kesilerek kamyonlara yüklendi. Kesilen ağaçlar daha sonra araçlarla değerlendirilmek üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Bunu görenler ağaçların sökülerek başka yere götürülebileceği halde kesilmesine tepki gösterdi.

Devlet Hastanesi bahçesi içerisinde yer alacak Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kapsamında ağaçların kesildiği 44 dönüm arazi üzerindeki 46 bin metrekarelik alana 1 hastane binası ve 1 katlı otopark yapılması planlanıyor.

DHA