Kamil ELİBOL / ANKARA

Emniyet Genel Müdürlüğü, Suruç’taki intihar eyleminden sonra yıllık izinlerini durdurarak göreve çağırdığı 64 bin polisle davalık olmak istemedi.

Tatillerini yarıda keserek göreve dönmek zorunda kalan çeşitli rütbelerdeki 64 bin polise “talepleri” halinde bir günlük yevmiye ile otobüs masraflarının ödenmesi kararı alındı. Göreve başlamak için uçak, tren ya da gemi ile yapılan seyahatler ise ödeme dışında tutuldu.

Emniyette izin kavgası

Emniyette izin kavgası

TALEP ŞARTI ARANACAK

Bu yönde ilk uygulama Kastamonu’nda başladı. Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan Lojistik Şube Müdürlüğü’ne şu yazılı talimatı verdi:

“20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılan yıllık ve mazeret izinleri nedeniyle izinlerini yarıda keserek görevlerine başlayan personele talepleri halinde izin adreslerine göre, dönüş masrafı (otobüs) ve bir günlük yevmiyeleri ödenebileceğinden, ekte gönderilen formun doldurularak izin kağıdı ve göreve başlama yazısı ile birlikte 2’şer suret olarak Lojistik Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesi hususunu rica ederim”

KRİZE YOL AÇMIŞTI

Suruç’ta 32 kişinin ölümü ile 105 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan intihar saldırısından sonra 265 bin kişilik Emniyet Teşkilatı’nda yıllık ve mazeret izinleri, durdurulmuştu. İçişleri Bakanı Müsteşarı Muharrem Ünlüer’in yazılı talimatı ile izinde olan personelin göreve çağırılması ise krize neden olmuştu.

DAVA RİSKİNE GİRİLMEDİ

Yıllık izinlerini yarıda keserek göreve başlatılan 64 bin polise yol masrafı ve yevmiyelerinin ödenip-ödenmemesi muammaya dönmüştü. EGM, “ilk kez” karşılaştığı bu krize davalık olmamak adına çözüm buldu. Çok sayıda polis, yol masrafları ve bir günlük yevmiyelerinin ödenmemesi halinde dava açmaya hazırlanıyordu.