CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ağbaba, Adalet Bakanı Kenan İpek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi verdi.

Ağbaba, Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliği’nde ciddi değişiklikler gündeme geldiğini belirterek şöyle dedi:

HÜKÜMLÜ SAYISI KAÇ?

“22 Ağustos 2015’te Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği öncesinde açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü sayısı nedir?

22 Ağustos 2015 sonrasında açık ceza infaz kurumlarına geçen hükümlü sayısı nedir? Bu kişilerden kaç tanesinin nakli yönetmelik değişikliği ile mümkün olmuştur?

Hali hazırda açık ceza infaz kurumlarının kapasitesi nedir? Açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü sayısı nedir?

Bahsedilen yönetmelik değişikliği sonrasında açık ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü sayısında ciddi artış yaşandığı, hali hazırda açık ceza infaz kurumlarında yatak kalmadığı için yerlerde, bahçelerde ve çadırlarda hükümlülerin kaldığı yönünde gelen şikayetler dikkate alındığında bu iddialar doğru mudur? Açık ceza infaz kurumlarında çadırlarda kalan hükümlü sayısı nedir?

Yönetmelik değişikliği öncesinde değişikliğin yaratacağı bu durum öngörülerek gerekli çalışmalar yapılmamış mıdır? Açık ceza infaz kurumunda kalan kişilerin durumunun düzeltilmesi için yürüttüğünüz bir çalışma bulunmakta mıdır? Bu kurumlardaki hükümlüler yerlerde, bahçelerde ve çadırlarda kalmaya devam mı edecektir?”