Habip ATAM / Edda SÖNMEZ - Kamera: Serdar TEMEL - Sozcu.com.tr
Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Selim Kiraz'ın rehin tutulma olayında operasyon düğmesine basıldı. İlk olarak saat 20.25'te adliyenin altıncı katından patlama sesi geldi. Bağırışma seslerinin de duyulduğu binadan daha sonra yaklaşık 30 el silah patlaması duyuldu. 'Teslim ol' sesleri adliye dışına kadar taşarken saat 20.35 sıralarında ikinci bir patlama daha duyuldu. O patlamanın ardından sağlık ekipleri yukarı çıktı.



SAVCI KİRAZ VURULDU

İddiaya göre rehin tutulan Savcı Selim Kiraz, operasyon öncesinde göğsünden ve karnından vuruldu. Silah seslerinin gelmesinin üzerine polis de operasyona başladı. Operasyonun ardından saatler 20.40'ı gösterirken Savcı Kiraz, sedyeyle hastaneye götürüldü. Yaralının Savcı Kiraz olduğu iddia edildi. Bu arada adliyenin önüne bir kaç ambulans daha takviye olarak getirildi. Kiraz'ın kaldırıldığı hastaneye eşi ve yakınlarının geldiği bildirildi.

İKİ TERÖRİST ÖLDÜ BİR POLİS YARALI


Operasyon sırasında iki terörist de etkisiz hale getirildi. Eylemcilerle çatışmaya giren polislerden biri ise yaralandı.

3'ÜNCÜ PATLAMA

Saatler 21.00'i gösterirken adliyede üçüncü bir patlama daha meydana geldi.



KADIN AVUKAT DA YARALI

Teröristlerin Savcı Kiraz'ı rehin aldıkları sırada iddiaya göre odada bir de kadın avukat vardı. Operasyon sırasında kadın avukat da yaralı olarak kurtarıldı.

SAVCI HASTANEDE ÖLDÜ İDDİASI

Hastaneye yaralı olarak getirilen Savcı Kiraz'ın öldüğü iddia edildi.

ALTIOK: 2 TERÖRİST ÖLDÜ

Operasyonun bitmesinin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Başsavcı Vekili Hacı Hasan Bölükbaşı ile birlikte açıklama yaptı. Altınok şunları söyledi:

"Savcımız şu an ameliyatta. Teröristlerin cesetleri şu anda olay yerinde. Gerekli adli çalışmalar yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile kimsenin baş edemeyeceğini bilmesini istiyorum. Devlete kalkacak bir elin mutlaka kırılacağı bilinmelidir."

BAŞSAVCI VEKİLİ BÖLÜKBAŞI

"Eylemin kimsenin kılına zarar gelmeden bitirilmesi için uğraş verdik. İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da çok gayret gösterdi. Ama iletişim devam etmekteyken Savcımızın odasından silah sesleri geldi. Güvenlik güçlerimiz haklı olarak müdahale etti. Çok değerli savcımız ağır yaralı olarak şu an hastanede. İki terörist şu an silahları ile birlikte cansız olarak ele geçirilmiş oldu. Biz Adalet çalışanları olarak bu olaydan dersler çıkarmamız gerekli."