Dünyanın 9’uncu, Rusya’nın en zengin işadamı Oleg Deripaska, tatil için bugün öğle saatlerinde havayoluyla Bodrum’a geldi.



Özel jetiyle önce Milas- Bodrum Havalimanı’na gelen Deripaska, buradan helikopteriyle Torba Koyu’nda demirli iki süper lüks yatından 60 metre uzunluğundaki Sputnik’e geçti.

"Queen K" adlı yat ilgi odağı oldu
Bir süre burada dinlenen Deripaska, ardından yaklaşık 300 metre ilerde demirli olan 140 milyon dolar değerindeki 75 metrelik "Queen K" adlı yatına geçip ailesiyle biraraya geldi. Rus işadamının üzerinde helikopteri, içerisinde mini denizaltısı, jet skileri ve özel donanımlı güvenlik güçlerinin bulunduğu yatları, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Deripaska’nın korumaları yatlara çok fazla yaklaşılmasına izin vermeyip, turistleri kibarca uyarıp, uzaklaştırdı.

Beş yıdızlı otelin plajını kapattı
Deripaska, ailesi için Zeytinkahve Koyu’ndaki beş yıldızlı ve delüks sınıf bir otelin iki plajından birini kapattırdı. Plaja tek bir müşteri bile alınmadı. Korumalarının üç bot ile denizden koruma yaptığı Deripaska önce yüzdü, ardından yaklaşık 30 dakika su jeti yaptı. Eşi ve yakınları ise koyda özel olarak hazırlanan localarda güneşlendi.