Yavuz ALATAN / ANKARA

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği davasında Kültür Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TBMM'ye karşı açtıkları davayı kazandıklarını açıkladı.

Candan yaptığı açıklamada, mahkemenin, içinde Kaçak Saray, Ankapark ve yolların da bulunduğu AOÇ planı için mahkemenin iptal kararı aldığını belirtti. Candan "Atatürk Orman Çiftliği davası şimdi Avrupa İnsan hakları Mahkemesine gidiyor. Mahkemenin kararı ile Atatürk Orman Çiftliği üzerinde yapılanların tamamı plansız ve hukuk dışı. Ankara 5. İdare Mahkemesi kararı oybirliği ile aldı’’ dedi ve şunları söyledi:



‘’ Mahkemede karşımızdaki bakanlık ve devlet kurumları savunmalarında Atatürk Orman Çiftliği'nin bir fikir projesi olduğunu iddia ederek toplumla dalga geçtiler. AOÇ için devlet kurumlarının yaptığı savunmalar ülke yönetiminin acz içinde olduğunu gösteriyor. Bu plan ile Atatürk'ün vasiyeti ihlal etmiştir. AOÇ kamu yararı içermiyor, AOÇ şehirciliğe aykırı. Artık herkesi hukuka saygıya davet ediyoruz. Şu an AOÇ'ta herşey yok hükmünde. Orada plan yok. Şimdi Danıştay 6 dairesine giderek karara itiraz edebilirler. Hukuksal süreç hala devam ediyor"