AKP'de başvurular 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında alınacak, 3 dönemini dolduran adaylar da başvuruda bulunabilecek.

AKP'de, 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine dair 28 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilen 225 sayılı Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda, adaylık başvuru başlangıç tarihinin 31 Ağustos 2015 ve bitiş tarihinin 3 Eylül 2015 günü saat 19.00 olarak belirlenmesine karar verildi.

CHP'de adaylık başvuruları başlıyor

CHP'de adaylık başvuruları başlıyor

ENGELLİLERDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Milletvekilliği adaylık başvurusunun doğrudan Genel Merkez’deki ilgili birime veya il başkanlıklarına yapılması da kararlaştırılan MKYK’da, Başvuru formlarının ve eklerinin bizzat teslim edilmesi, milletvekili adaylık başvurusunda alınacak özel aidat miktarının; erkek aday adayları için 5 bin lira, kadın aday adayları için 2 bin 500 lira olması kararlaştırıldı. Engellilik halini belgeleyen aday adaylarından ise başvuru ücreti alınmaması kararlaştırıldı.

3 DÖNEM KURALI DEĞİŞTİ
28 Ağustos’ta yapılan toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 24. ve 25. Dönemde milletvekili olanların da bu seçimlerde aday olabileceğini açıklamıştı.