Veli TOPRAK/ ANKARA

AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, seçim bölgesindeki fotoğraflarını kullanan yerel haber sitesine ‘fotoğraflarım çirkin, onların kaldırın’ talimatı verdirdi. Gazetenin yöneticisi, AKP’li vekilin danışmanı aracılığıyla gelen şok teklifi köşesinden duyurdu: “Artık ülkenin de medyanın da suyu çıktı. Çıkarılmasını istediği fotoğrafların suçu, fotojenik olmaması.”

ALO FOTOĞRAFI KALDIRIN: Skandal, yerelgundem.com sitesinde yayınlanan fotoğraflar üzerine yaşandı. Sitede, AKP İzmir milletvekili adaylarının seçim çalışmalarından bazı kareler yer aldı. Sitenin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf İnan, köşe yazısında AKP’li vekilin danışmanı ile arasında geçen diyalogu anlattı. İnan, “Türkiye’de gazetecilik yapmak mümkün değil. Telefona sarılan ‘Alo kardeşim o haber kaldır, o yayını durdur’ diyor. Nesrin Ulema’nın danışmanı telefonda…’Sizin sitede Nesrin Ulema’nın uygunsun fotoğraflarını yayınlamışsınız. O fotoları kaldırın. Gel buradan yak” diye anlattı. İşte skandal taleple ilgili gazeteci Yusuf İnan’ın yazdıkları:

ŞİFREYİ VEREYİM, SİZ ÇIKARIN!: “Hangi uygunsuz fotolar, Nesrin hanımın erotik, porno görüntülerini mi yayınlamışız. Töbe töbe…Olur mu beyefendi öyle şey. Uygunsuz demişsek de öyle değil. Biz o fotoları istemiyoruz, hemen silin. Emriniz olur, hay hay, tabii ki..Hatta siz yormayın, Nesrin Ulema’ya bir adet editör şifresi verelim siz istediğiniz haberleri ekleyin, istemediklerinizi de silin.

SUÇU, FOTOJENİK OLMAMASI: Çıkarılmasını istediği fotoğrafların suçu, fotojenik olmaması. AKP basın bürosu servis etmiş. Artık ülkenin de medyanın da suyu çıktı. İzmir halkının oylarıyla meclise gittiniz ve hakkınız olmayan maaşları alıyorsunuz? Sizi İzmir’de ben bir kez bile halkın içinde görmedim. Davutoğlu hepinizi sildi ama Ulema’ya bir şans daha verdi. Bence çok yazık etti. İzmir’in en silik milletvekili olarak bu adaylığı hak etmiyordu. Haketmediğini de bu sabah danışman telefonundan daha net anladık.”