Foto: Arşiv


2015 Sonbahar dönemi ALES başvuruları devam ediyor. ÖSYM tarafından 1 Ekim’de alınmaya başlayan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (Sonbahar Dönemi) 2015-ALES Sonbahar Dönemi Başvuruları, 14 Ekim’de sona erecek. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (Sonbahar Dönemi) 22 Kasım 2015 tarihinde yapılacak.

Türkiye’de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde ve pedagojik formasyon sertifika programlarına başvuru yapacak adayların ALES’e girmiş olması gerekiyor.

ALES SONUÇLARI 3 YIL GEÇERLİ

İlkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez yapılan ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli oluyor. Adaylar isterlerse ALES ilkbahar ve sonbahar dönemlerinden birine veya ikisine de katılabiliyor.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

2015-ALES Sonbahar Dönemi Başvuru Süresi: 1-14 Ekim 2015

2015-ALES Sonbahar Dönemi Sınav Tarihi: 22 Kasım 2015