Ankara'daki Barış Mitingi'nde meydana gelen patlama ile ilgili siyasilerden, STK'lardan ilk açıklamalar geliyor. Hükümetin açıklamasına göre patlama nedeniyle 86 vatandaşımız hayatını kaybederken 186 kişi yaralandı. İşte Ankara'daki patlama ile ilgili siyasilerin açıklamaları:

KEMAL KILIÇDAROĞLU: CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki patlama haberini alınca bugün İstanbul'daki tüm miting ve programlarını iptal etti. Kılıçdaroğlu patlama ile ilgili şunları söyledi:

“Bilgi almaları için bütün milletvekillerimizi gönderdim. Gelen rakamlar iç acıcı değil. 2 canlı bombadan söz ediliyor. Gerçek nedir öğrenmek isteriz. Gerçeğin altını da çizmek gerekiyor. Yazık günah değil mi bu ülkeye? Beraber huzur güven içerisinde yaşayabiliriz. Ne derdimiz var? Neden gencecik insanlarımız teröre kurban gitsin. Huzur içinde yaşayan bir ülke istiyoruz. Görüş ayrılıklarımız olabilir. Ancak bunu terör noktasına taşımayı kabul etmiyoruz. Terörü bitirme konusunda bizden kim ne istiyorsa açık çek veriyoruz. Ne isteniyorsa yapmaya hazırız. Terörü bitirmek için ne istiyorsanız bütün gücümüzle onu yapmaya hazırız. Analar ağlamasın lafla ağlamıyor. Çaba harcamamız gerekiyor. Defalarca söyledim tekrar söylüyorum bütün siyası partilerin amasız, fakatsız hareket etmelidir. Teröre karşı hepimizin onurlu dik davranmamız gerekiyor. Bedel ödememiz gerekiyorsa öderiz. Barış istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı. Birlikte yaşamak ne zamandan bu yana suç olmaya başladı. Türkiye’de Ortadoğu’da başladı. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeye çalışıyorlar. Ben konuşmayayım da ne yapalım? Türkiye, huzurlu, güzel bir ülke olsun, ülke yöneticileri sorumlu olsun istiyoruz. İçim kan ağlıyor.”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki patlamayla ilgili, “Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç’un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır” dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: Patlamaların ardından bir açıklama yapan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bölgede patlamamış bir bomba daha tespit edildiğini savundu. Sırrı Süreyya Önder, polisin bölgede inceleme yaptığını ve kimsenin bölgeye yaklaştırılmadığını da ifade etti.

MUSA ÇAM: Ankara’daki patlama sırasında mitingde bulunan CHP Milletvekili Musa Çam yaşadıklarını anlattı. “Mitinge katılmak üzere oradaydım. Bizil kortejin yaklaşık 30-40 metre arkasında, çok kısa aralıklarla iki patlama gerçekleşti. Benim hemen önüme bir bilye düştü. Büyük bir panik yaşandı. Organizasyon komitesi derhal mitingi iptal etti. Herkes yaralıların yardımına koştu.” Patlamanın nedeninin bir canlı bomba olup olmadığını bilmediğini söyleyen Çam, “Ancak önceden hazırlanmış bir düzenek bir plan olduğu belli. Suruç benzeri bir olay yaşandı” diye konuştu.

ÖMER ÇELİK: Saldırıya ilişkin NTV canlı yayınına telefonla bağlanan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırının büyik bir provokasyon olduğunu söyledi ve saldıyla ilgili şunları ifade etti: "Bu kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı bizi son derece üzdü. Bu terör saldırısını gerçekleştiren her kimse lanetliyoruz. Teşkilatlarımıza programlarla ilgili gereken düzenlemelerin yapılması talimatını verdik. Bu saldırı son derece vahşi ve katliama yönelik bir eylemdir. Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmesi son derece provokatif bir eylemdir. Saldırıya ilişkin incelemeler sürüyor. Henüz canlı bomba olup olmadığını doğrulayamıyoruz. Görgü tanıkları canlı bomba olarak ifade etti ama bunu söylemek için henüz erken. Önemli olan yaralı vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmasını ve paniğin sona ermesini sağlamak. Olay Başbakanımız başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde detaylı olarak masaya yatırılacak."

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: "Daha önce değişik yerlerde askerimize, polisimize, korucularımıza, kamu görevlilerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı yapılan terör eylemleri ile bugün Ankara Tren Garı’nda sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark yoktur.

Ankara’daki saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı, farklı toplum kesimlerini birbirine düşürebilmektir. Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye, terörün yanında değil karşısında yer almaya davet ediyorum. Devletimiz, tüm birimleriyle bu olayı aydınlatmak için çalışmaktadır; faillerin en kısa zamanda belirleneceğine ve adalete teslim edileceğine inanıyorum."