Bugün anneler, çocuklarından aldığı hediyelerle Anneler Günü'nü kutladı. Konya'da ise 3 kadın, iki tekerlekli el arabasıyla sokak sokak dolaşıp, atık kağıt topladı.

Anneler Günü'nde, Konya'da sokaklarda kağıt toplayan 3 anne, objektiflere yansıdı. 20 yaşındaki Gamze D.'nin 2 yaşındaki kızını, iki tekerlekli el arabasının içine oturtup sokaklardan kağıt toplaması görenleri duygulandırdı. Gamze D.eşinin cezaevinde olduğunu, ancak resmi nikahları olmadığı için yengesinin aldığı yardımlardan kendisinin yararlanamadığını söyledi.



Merkez Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi Ulaşbaba Caddesi'nde kağıt topladığı el arabasıyla yolda giderken görülen 59 yaşındaki Seycan G., eşi Hüsnü G.'nin bel fıtığı rahatsızlığı bulunduğu için çalışamadığını söyledi. 7 çocuk annesi olduğunu ve çocuklarının evli olduğunu belirten Seycan G., "25 yaşında bir oğlum var. Onun da ikiz çocukları var. O da bizimle birlikte yaşıyor. Oğlum 3-4 defa kalçasından ameliyat oldu. Evde çalışan kimse yok. Daha önce eşim kağıt toplayarak geçimimizi sağlıyordu. 4 yıldır da ben kağıt topluyorum" dedi.

Soma'da yürek yakan feryat!

Soma'da yürek yakan feryat!

TOPLADIKLARI KAĞITLAR KİRAYI BİLE KARŞILAMIYOR!

Seycan G., topladıkları kağıtlardan ayda 120 lira kazanç sağladığını belirtti. Seycan G., "O da hiçbir ihtiyacımızı karşılamıyor ama yapacak bir şey yok. 2 odalı bir eve 250 kira veriyoruz. Kiramızı bile karşılayamıyoruz" dedi.

"KAĞIT TOPLAMAYA MECBURUZ"

Gamze D. ile yengesi 32 yaşındaki Kudret D. ise kentin en işlek bölgesi Zafer Meydanı'nda yine el arabalarıyla dolaşarak kağıt topluyor. Kudret D., eşlerinin cezaevinde tutuklu olduğunu belirterek, "Biz Kahramanmaraş'tan geldik. Benim eşimin 7 yıl cezası var. Annem ile birlikte 2 odalı bir evde oturuyoruz. Eve 200 lira kira veriyoruz. Annem kanser hastası. Ben eşim cezaevinde olduğu için devlet tarafından üç ayda bir 200 lira yardım alıyorum, 70 lira da gıda yardımı alıyorum. Başka gelirimiz yok. Eşlerimiz cezaevinde olduğu içinde mecburen sokaklardan kağıt toplayarak geçimimizi sağlıyoruz" dedi.



AKP'NİN MİLLETVEKİLİ ADAYININ DERDİ OY!

O sırada Zafer Meydanı'nda 'Anneler Günü' nedeniyle meydandaki kadınlara karanfil dağıtan AKP 3'üncü sıra milletvekili adayı Hüsnüye Erdoğan, kağıt toplayan Kurdet D. ve Gamze D.'ye de karanfil verdi. Hüsnüye Erdoğan, kadınlara, ''Başbakanımızın hayır dualarını, selamlarını getirdi. Sizlerden destek istiyoruz" dedi. DHA