Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) arkeoloji bölümlerinin 2014- 2015 yılı ortak mezuniyet töreni, Gölhisar İlçesi'ndeki 2 bin yıllık Kibyra Antik Kenti'nde yapıldı. Törene, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende mezunlar adına konuşan MAKÜ Arkeoloji Bölümü birincisi Seçil Çalıkoğlu, "Hepimiz farklı zorluklardan, kahvelerle ayakta durulan uykusuz gecelerden, teslim tarihi yaklaşan ödevlerden, ağır sınavlardan geçerek bugünlere geldik" dedi.

'GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİ KURAMAZ'

Burdur Valisi Hasan Kürklü de "Anadolu bir hazine. Buradan yıllardır birçok medeniyet gelmiş, geçmiş. Bunların gün yüzüne çıkarılması çok çok önemli, onun için yaptığınız iş çok çok önemli. Geçmişini bilmeyen geleceği kuramaz. Onun için bizler geçmişte neler olmuş, bitmiş, bu topraklarda hangi medeniyetler, hangi kültürler yaşamış, ne tür insanlar yaşamış bunları öğrenmek, bunları araştırmak, bunları gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Bu da sizlerin sayesinde olacak" diye konuştu.

Halk oyunları gösterisinin ardından 4 üniversitenin arkeoloji bölümlerini bitiren toplam 145 mezuna belgeleri verildi. Mezunlar hep birlikte kep fırlatarak, mezuniyet coşkusu yaşadı.

DHA