MEB tarafından yapılacak olan Açık öğretim lisesi III. dönem sonu sınavı için giriş yerlerinin açıklanması bekleniyor. AÖL sitesinde verilen iş takvimi listesinde 8-9 Ağustos yapılacak AÖL III. dönem sonu sınavı giriş yerlerinin dün yani 3 Ağustos'ta açıklanması gerekiyor. AÖL sitesinden yapılan herhangi bir duyuru yok. Öğrenciler, AÖL dönem sonu sınav giriş yerlerini öğrenmek için aşağıdaki verilen linkten öğrenci girişi yapıp sorgulayabilirler.

AÖL 3. DÖNEM SONU SINAVI GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA

AÖL SINAVLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Sınavlara Nerede ve Hangi Derslerden Gireceksiniz?
Sınavlara internet üzerinde yayınlanan size ait Sınav Giriş Belgesinde belirtilen okul/ okullarda girilecektir. Sınavına gireceğiniz dersler, sistem üzerinden seçmiş olduğunuz Sınav Giriş Belgesinde belirtilen derslerdir.

Sınavlarda Bir Dersten Kaç Puan Alırsam Başarılı Olursunuz?
Sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde dersler 100'lük not sistemi ile değerlendirilmektedir. Bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap vererek 45 puan almanız gerekmektedir.

Sınavlarda Yanlış Cevapladığımız Sorular, Doğru Cevaplarımızı Etkiler mi?
Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bir başka ifade ile yanlış, doğruyu götürmez.

Sınavda yanınızda bulunması gerekenler;
*Açık Öğretim Lisesi Sınav Giriş Belgesi (internetten sisteme girip alınacak),
*Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport)
*Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir),
*Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.
Dikkat: Öğrenciler, sınava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları.
*Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
*Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
*Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
*Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,