Apple’ın iCihaz’ları için iOS 8.4 işletim sistemi bu akşam 18.00 itibariyle indirebilecek. iOS 8.4 güncellemesi, Apple Music’i de beraberinde getiriyor. Apple, geçtiğimiz ay düzenlenen WWDC 2015 etkinliğinde iOS 9, Mac OS X El Capitano, WatchOS işletim sistemlerinin yanı sıra Spotify’e rakip olarak Apple Music’i de tanıtmıştı. Spotify CEO’su tarafından “He he, tamam” tweet’ine maruz kalan Apple Music, Taylor Swift ile de telif sorunu yaşamıştı. Deezer ve Spotify’nin karşısında durması planlanan Apple Music için iOS 9’u beklemeye gerek kalmadığı açıklandı. iOS 9’un Beta sürümleri geliştiriciler tarafından geliştirilip test edilirken öte yandan iOS 8’in de sürümleri yayımlanmaya devam ediyor.

Bu akşam Türkiye saatlerine göre 18:00 civarında yayımlanacak olan iOS 8.4 işletim sistemi sürümü, Apple Music uygulamasını da beraberinde getirecek. Apple’ın Başkan Yardımcısı Eddy Cue’nin açıklamalarına göre iTunes Match’te de olduğu gibi 25 bin adet şarkı, Apple Music’de indirilebilir olacak. iOS 9 ile bu sayının 100 bini aşması bekleniyor.

APPLE MUSIC NEDİR? ÜCRETLİ MİDİR?

Apple Music adı fazlasıyla basit gibi görünse de, servisin sundukları epey karmaşık gibi görünüyor. İnternet üzerinden müzik yayın servisini 7 gün 24 saat işleyen radyo istasyonlarıyla ve sanatçılar için yeni sosyal medya araçlarıyla birleştiriyor. Üstelik aynı Apple Music uygulamasını iTunes mağazasından satın alınan şarkıları dinlemek için de kullanacaksınız.

Apple Music servisinden yararlanmak isteyenlerin bireysel üyelik için ayda 9.99 dolar ödemeleri (Türkiye'de belirlenen fiyat 10 TL) gerekecek. Ayrıca en fazla altı kişinin yararlanma imkanı bulacağı aile içi üyelik paketi de 14.99 dolarlık aylık ücrete sahip olacak. Bu arada ilk üç ay için Apple Music kullanımı ücretsiz olacak.

Apple Music bu akşam 100 ülkede faaliyete geçecek. iOS 8.4 güncellemesi de bu akşam aynı saatte yayınlanacak ve iOS 8.4 güncellemesini indirenler Apple Music'i kullanmaya başlayabilecek.