İstanbul Bahçeşehir'deki göletin satışı ile ilgili Bahçeşehir Gölet Platformu'nun çabaları ilk meyvesini verdi. Başakşehir Belediyesi ihalenin iptal edilmeyeceğini ancak yüzde 5 imar izni dışındaki kısımların kamuya devredilmesi için girişimde bulunacağını açıkladı.

Platformun, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile görüşmesinin ardından belediyeden yapılan açıklamaya göre; 22 Nisan tarihinde yapılacak ihalenin iptal edilmeyeceği fakat alanda yüzde 5 imar izni olan yerler dışındaki kısımların kamuya devredilmesiyle ilgili belediye tarafından bir girişimde bulunulacağı açıklandı.

Bahçeşehir Gölet Platformu "kaygılarını" Başkan Uysal'a ileterek 22 Nisan’da yapılacak olan gölet ihalesinin iptal edilmesini talep etmişti.  Platformdan yapılan açıklamaya göre Uysal ihalenin iptal edilmeyeceğini kendilerine bildirdi. Bahçeşehir Gölet Platformu Başkan Uysal'ın kendilerine ihale sonrasında projeyi üstlenecek firma ile imar için kullanacağı  yüzde 5 lik alanın dışında kalan kısmın kamuya terk edilmesi yönünde bir girişimde bulunulacağını bildirdiğini ifade etti.

MÜCADELEYE DEVAM!

Belediyesinin bu hamlesinin yeterli bulmayan platform bugün de saat 19.30’da Bahçeşehir’de bulunan Başakşehir belediye binası önünde göletin satışını protesto etmek için toplanacak. Platform üyeleri saat 20.00’de gölete doğru sessiz fener alayı yürüyüşü gerçekleştirecek.

Bahçeşehir Göleti ihalesinde flaş gelişme

Bahçeşehir Göleti ihalesinde flaş gelişme