Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde kaçak geçişleri önlemek için yürüttüğü operasyonda üç günde bin 188 mülteci yakalandı. Botları batan çok sayıda mülteci ölümün kıyısından kurtarıldı.



Dünyayı yasa boğan göçmen çocuğun fotoğrafı dış basında geniş yankı buldu

Dünyayı yasa boğan göçmen çocuğun fotoğrafı dış basında geniş yankı buldu

 

2-4 Eylül tarihleri arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 35 ayrı mülteci grubuna müdahale etti. Çanakkale'nin Ayvacık bölgesinde yaşanan 9 olayda 402, Aydın'in Didim bölgesinde yaşanan 6 olayda 347 göçmen, İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında yaşanan 8 olayda 273 göçmen, Balıkesir'in Ayvalık bölgesinde yaşanan 2 olayda 18 göçmen, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris bölgelerinde yaşanan 10 olayda 148 göçmen yakalandı. Marmaris'teki operasyonda Rusya uyruklu bir göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı.

Bodrum'daki olay çizimlerle yankı buldu!

Bodrum'daki olay çizimlerle yankı buldu!



Sahil Güvenlik Komutanlığı botları batan, denizde hayat savaşı verirken kurtalan mültecilerin kurtarılma görüntülerini paylaştı. Kurtarılan göçmenler arasında çok sayıda bebek ve çocuğun olduğu da dikkat çekti.

Ege Denizinde geçen yıl 12 bin 884 kaçak göçmen yakalayan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bu yılın ilk sekiz ayında yakaladığı göçmen sayısı 44 bin 155'e ulaştı.