Malatya Yazıhan'da Kenan İnan'ın (33) kullandığı biçerdöver kontrolden çıkarak devrildi. İnan, devrilen biçerdöverin altında kaldı. Biçerdövere bağlı olan motosiklet, yangına neden oldu ve 33 yaşındaki operatör çıkan yangında hayatını kaybetti.

Kaza sırasında aracın yan tarafında bağlı bulunan motosikletin  deposundaki benzinin dökülmesi sonucu biçerdöverde yangın çıktı. Aracın altında  sıkışan İnan, yaşamını yitirdi.

VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Yol kenarındaki boş tarlaya da sıçrayan yangın, vatandaşların ihbarı  üzerine olay yerine gelen  Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince  söndürüldü. İnan'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığına  kaldırıldı. Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, olay yerinde gazetecilere  yaptığı açıklamada, İnan'ın ilçede biçerdöverle hububat biçtiğini söyledi.

OLAY ÜZÜNTÜ VERİCİ

Olayın üzüntü verici olduğunu ifade eden Öztürk, "Tarlayı biçtikten  sonra biçerdöverin tablası yere değmesin diye tarladan çıkmaya çalışıyor. Tabi  ham tarladan çıkarken biçerdöver patinaj yapıyor, operatör kontrolü kaybediyor ve  biçerdöver devriliyor. Üzerinde bir motosiklet var. Bu motosikletten dökülen  benzin yangının çıkmasına sebebiyet veriyor. Biçerdöver tamamen yanmış vaziyette.  Operatör de aynı şekilde biçerdöverin altında kalmış ve hayatını kaybetmiş" diye  konuştu.