Foto: CİHAN


Olay, Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Misket Sokak içerisinde 19.00 sıralarında meydana geldi. Beş katlı boş binanın yıkımında çalışan 45 yaşındaki kepçe operatörü Vezir Işık, düşen beton blokların altında kaldı. Aracının şoför mahallinde sıkışan Işık’ın kurtarılması için bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkıştığı yerden çıkarılan Işık’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Işık’ın cesedi, morga kaldırıldı.



Askeri araç şarampole yuvarlandı: 13 yaralı

Askeri araç şarampole yuvarlandı: 13 yaralı


 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Polis ve zabıta ekipleri çöken bina çevresinde güvenlik önlemi aldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Kepçe operatörünün kaza öncesi sahada çalışması, kaza sonrası bölgedeki hareketlilik bir cep telefonu tarafından görüntülendi.



Polis kazası: 2 polis yaralandı

Polis kazası: 2 polis yaralandı


 “BURADA TEDBİR ALINMAMIŞTI"
Yıkımın gerekli önlemler alınmadan yapıldığını öne süren bir görgü tanığı, “Kepçe bu alttan girince, buradaki beton bloklar komple aşağı geldi. Orada bir çatırtı oldu. Çatırtı olduktan sonra da yıkım oldu. Burada tedbir alınmamıştı" diye konuştu.

KURTARMA ÇALIŞMALARI CEP TELEFONU KAMERASINDA
Öte yandan, kazadan önce ve sonra yaşananlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, 5 katlı binanın yıkım çalışmasını yürüten bir kepçe görünüyor. Kepçe kademeli olarak binanın beton bloklarına darbe vururak yıkım çalışması yapıyor. Kazanın hemen sonrasında kaydedilen görüntülerde ise itfaiye ve sağlık ekiplerinin olay yerine geldiği ve kabinde sıkışan kepçe operatörünü kurtarmaya çalıştığı görülüyor.