Bursa'da, geçen yıl mart ayında, meydana gelen trafik kazasında 8 yaşındaki Kutay Zengingönül'ün ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan işadamı Mehmet Kamil Özkan, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özkan'ın ehliyetine 3 yıl süreyle el konulurken, cezası Yargıtay tarafından onanıncaya kadar adli kontrol şartı uygulanması kararlaştırıldı.

Foto: DHA


İşadamı Mehmet Kamil Özkan'ın geçen mart ayında yönetimindeki 16 FS 855 plakalı otomobille Mudanya yolundan kent merkezine gelirken, İhsaniye metro istasyonu yakınlarında Emre Gürsoy yönetimindeki 16 CBZ 53 motosiklete çarptı. İddiaya göre 2.48 promil alkollü olan Özkan'ın kullandığı otomobil, daha sonra aynı yönde giden Yılmaz Zengingönül yönetimindeki 16 EL 603 plakalı araca da arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolun solundaki metronun beton direğinin ayağına, daha sonra savrularak yolun sağındaki metro alt geçit duvarına çarpan araçta bulunan Emine ve Yılmaz Zengingönül çifti çocukları 5 yaşındaki Eray ve 8 yaşındaki Kutay ile Sonay Tunç yaralandı. Kutay Zengingönül tedavi gördüğü hastanede 18 gün sonra yaşamını yitirdi.

AĞIR CEZADA YARGILANDI

Bursa 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10'uncu duruşmasında karar verildi. Mahkemeye ölen 8 yaşındaki Kutay Zengingönül'ün annesi Emine, babası Yılmaz ve kardeşi Eray Zengingönül, tutuksuz sanık sürücüler Mehmet Kamil Özkan ve Emre Gürsoy ile tarafların avukatları katıldı. Özkan, son sözünde "Böyle bir kazanın meydana gelmesinden dolayı son derece üzgünüm. Ailenin acısını paylaşıyorum" dedi. Diğer sanık Emre Gürsoy da kazada bir suçunun olmadığını savunarak, beraatını talep etti.

Foto: DHA


Mehmet Kamil Özkan'ın avukatlığını yapan Prof. Ahmet Köksal Bayraktar, müvekkilinin asli kusurlu olmadığını, kazanın meydana gelmesinde motosiklet sürücüsünün de etkisinin bulunduğunu bildirerek, bu nedenle olayda bilinçli taksir koşullarının oluşmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına neden olan sanık Mehmet Kamil Özkan'a 'bilinçli taksirle ölüme sebep olmak' suçundan önce 8 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın iyi hali ve tüm duruşmalara katılması nedeniyle cezayı 6 yıl 8 aya indirdi. Özkan'ın üç yıl süreyle ehliyetine el konulmasına da karar veren mahkeme, Yargıtay tarafından cezası onanıncaya kadar Mehmet Kamil Özkan adli kontrol şartıyla serbest kalmasını da kararlaştırdı. Davada tutuksuz yargılanan motosiklet sürücüsü Emre Gürsoy'un ise beraat etti.

AİLE TEPKİ GÖSTERDİ

Duruşma sonrası anne Emine Zengingönül, sanığın tutuklamasını istediğini ama 6 yıl hapis cezası verilerek serbest bırakıldığını hatırlatarak, "İnşallah cezası bir an önce kesinleşir ve cezasını hapis yatarak çeker" dedi. Baba Yılmaz Zengingönül de " Bir çocuğu öldürüp, 5 kişiyi yaralayan bir kişinin bir gün bile hapis yatmaması bizi derin etkiledi. Biz tutuklanmasını istiyorduk. O korkuyu yaşasın istiyorduk. Bize şirin görünmek için bizden habersiz çocuğun mezar yeri parasını ödemişler. Biz şikayetçi olunca davaya 10 gün kala bu parayı talep ettiler. Bir gün bile hapis yatsa bu bizi rahatlatacaktı. Çektiğimiz acılardan dolayı kendilerine hakkımızı helal etmiyoruz, dünyada yerine hiç bir şeyi koyamayacağımız çocuğumuzu kaybettik. Kardeşi Eray'ın 'Baba 8 yaşına gelince beni de mi abimin yanına gömeceksiniz?' sorusuna hala cevap veremiyorum" diye konuştu.

DHA