Şenol GEZER - Habip ATAM / İSTANBUL

İSTANBUL Polisi, çöp atmaya giden genç kızı darp ederek cep telefonunu gasp eden saldırganı güvenlik kameraları sayesinde, uyuşturucu satan 15 yaşındaki bir çocuğu ise sokak çalışmasında gözaltına aldı.

Silivri'de 17 yaşındaki H.A., 10 Mayıs'ta tanımadığı bir kişi tarafından gasp edildi. İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti; Genç kız, çöp atmak için saat 13.00 sıralarında dışarıya çıktı. Kapıdan bir kaç adım atmışken, yanına tanımadığı şüpheli biri yaklaştı. Adımlarını hızlandıran genç kıza yetişen şüpheli, H.A.'yı darp ederek, cep telefonunu zorla alarak kaçtı. Neye uğradığını şaşıran H.A., evine dönerek yaşadıklarını annesine anlattı. Durum polise bildirildi. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameraları incelendi. Görüntülerde koşarak uzaklaşan bir kişi belirlendi. H.A.'nın da izlediği o görüntülerden, şüphelinin, S.Ö.(17) olduğu tespit edildi. S.Ö. önceki gün Silivri'de bir kafede gözaltına alındı.  İlçe Çocuk Büro Amirliği'ne götürülen şüphelinin babası, genç kızın telefonunu, yetkililere teslim etti.

UYUŞTURUCU SATAMADI

Gasp şüphelisini yakalamayı başaran Silivri İlçe Emniyeti'ne bağlı ekipler, 21 Mayıs'ta başka bir başarıya daha imza attı. Devriye gezen ekipler, boş bir arazide sohbet eden 2 kişinin hareketlerini şüpheli buldu. Sivil polisler, şüphelilerin yanına gitti. Hakan K. (21) ve 15 yaşındaki E.G.'nin kimlikleri sorguladı. Yapılan üst aramasında, E.G.'nin cebinde, küçük kağıtlara sarılı, satışa hazır 7 paket eroin ve bir miktar para ele geçirildi. Şüphelilerin 2'si de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. "Torbacılık" yaptığı öne sürülen E.G.'den uyuşturucu almak için pazarlık yaptığı anlaşılan Hakan K. hakkında, "uyuşturucu kullanmak" suçundan işlem yapıldı. Hakan K. işlemlerin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İlçe Çoçuk Büro Amirliği'ne gönderilen E.G. ise "uyuşturucu satmak" suçlamasıyla, gasp şüphelisi S.Ö. ile birlikte dün adliyeye sevk edildi. Farklı suçlardan mahkeye sevk edilen 2 çocuk  "Adli Kontrol Uygulaması" şartıyla serbest bırakıldı.