Çin'in Ciangşi ve Foşan kentlerinde bulutların arasında beliren kale görünümlü gizemli şekillerin ardından şimdi de İngiltere'nin güney doğusunda bulunan sahil kenti Hastings kentinde benzer görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medya sitesi Facebook'ta paylaşılan video görüntülerinde Hastings kentinin adeta bir kopyası gökyüzünde olduğu görülüyor. İlginç görüntüyü görenlerden bazıları gökyüzünde tanımlanamayan yabancı bir cisim yani UFO olabileceğini düşündü. Görüntünün belirlediği anda bazı bölge sakinleri gökyüzündeki şehir görüntüsünün ne anlama geldiği konusunda epey bir kafa karışıklığı yaşadı. Birçok kişi hayalet şehir olarak adlandırdığı görüntüyü tüyler ürpertici buldu.

UZAYLI İSTİLASI SİMÜLASYONU
Bazı teorisyenler gökyüzündeki hayalet şehirlerin ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin NASA'nın gizli Mavi Işık Projesi "Project Blue Beam"in bir projesi olduğu iddia ediyor. İddiada NASA'nın yeni dünya düzeni kurmak için uzaylıların yeryüzünü istila edişinin bir simülasyonunu yapmaya çalıştığı ileri sürülüyor. Uzaylıların dünyayı istila etmeden önce bu görüntülerle insanlara mesaj verdiği de öne sürüldü. Görüntülerin Hz. İsa'nın dünyaya tekrar gelişine dair aldatıcı projeyle alakalı olduğu da iddialar arasında. Hükümetlerin ülke vatandaşlarının sıra dışı bir olaya nasıl tepki verdiğini ölçmek için bir deney yapmış olabileceği de belirtiliyor.

'FATA MORGANA'
Bilim insanları, İngiltere ve Çin'de yaşanan hayalet şehir vakalarının uzak cisimlerin optik deformasyonu ve terselmesinin yaşandığı "Fata Morgana" isimli doğa olayıyla açıklıyor. Atmosfer bilimci Jill Coleman, "Isınan hava yükselirken, kendisinden sıcak hava katmanıyla karşılaştığında sıcaklık terslemesinden halk arasında 'serap' denilen 'Fata Morgana' optik olguları oluşur" sözleriyle gökyüzündeki kent görüntüsünün aslında bilimsel olay olduğunu belirtiyor. "Fata Morgana" nedeniyle yüzyıllarca birçok hayalet gemi efsanesi çıkmıştı. DIŞ HABERLER

PARALEL EVRENE AÇILAN KAPI MI?
Hayalet şehirler, paralel evren teorisinin de gündeme gelmesine neden oldu. Görüntülerin aslında paralel evrenlere açılan kapılar olduğu iddia ediliyor. Ünlü fizikçi Albert Einstein'ın otaya attığı paralel evren teorisinin gerçekleştiği ve görüntülerin "paralel evrende var olabilecek bir yaşamın izdüşümü" olduğu yorumları yapılıyor.