Çankaya Belediyesi, Kuğulu Park'tan sonra  Ahlatlıbel ve Lozan Park’ın yanı sıra Kızılay’daki Başkanlık Binası çevresi için de kolları sıvadı.

Belediye (Wi-Fi) Çankaya parklarında yaygınlaştırılıyor.

Diğer belediyelere de örnek olan kamusal alanda kablosuz internet uygulamasına büyük ilgi gösteren vatandaşların isteklerini dikkate alan Çankaya Belediyesi, yeni çalışmalar için kolları sıvadı. Ankaralıların spor ve sosyal alan olarak tercih ettikleri alanların başında gelen Ahlatlıbel ve Lozan Park ile Kızılay’da bulunan Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası çevresi için ön anlaşma yapıldı.

İNTERNET ÜCRETSİZ

Çankaya Belediyesi ve Türk Telekom işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında, altyapı hazırlıklarına kısa süre sonra başlanacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Kuğulu Park, Ahlatlıbel, Lozan Park ve Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası çevresi ile birlikte kablosuz internet hizmeti verilen bölge sayısı dörde ulaşacak. Özellikle yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği mekanlarda, vatandaşlar spor ve eğlence ile birlikte internet keyfini de hiçbir ücret ödemeden doyasıya yaşayacak.

Vatandaşların internete erişimlerinde sıkıntı olmaması için diğer merkezler de tamamlandıktan sonra Kuğulu Park ile birlikte toplam 75 megabit güçle hizmet sunulacak. Ayrıca, ortak kota uygulaması kullanılacak ve her vatandaşın aylık 20 saate kadar kullanma hakkı olacak.

EYLÜL SONUNA KADAR HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK
Projelerin kısa sürede tamamlanması ve Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası çevresinde Eylül ayı içinde internet hizmetinin verilmesi planlanıyor. Ahlatlıbel ile Lozan Park’ta ise tüm altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ekim sonuna kadar kablosuz internet hizmeti sunulmaya başlanacak.

SIRADA DİĞER PARKLAR VAR
Çankaya Belediyesi’nin hizmetleri bununla da sınırla kalmayacak. Bu dört bölgenin ardından Çansera ve Ahmed Arif Parkı da sırada. Kullanımın yoğun olduğu bölgeleri ön plana çıkaran Çankaya Belediyesi, uygulamayı diğer parklarda da yaygınlaştıracak.