Carlos Arroyo ile Galatasaray'ın yolları ayrıldı. Peki Carlos Arroyo neden Galatasay'dan ayrıldı? Carlos Arroyo'nun Galatasaray'dan ayrılmasının sebepleri nelerdir? Carlos Arroyo'u Galatasaray'dan ayıran en önemli nedenlerin başında söylediği bazı sözler geliyor. Carlos Arroyo, hocası Ataman ve yönetici Ural Aküzüm’e, “Kerem, Ender ya da Erceg beni ilgilendirmez. Ben ayrıcalıklıyım. 550 bin dolarımı vermezseniz, burada kalmam” dedi. Aldığı cevap, “Galatasaray tehdide ve şantaja boyun eğmez” oldu.

Galatasaray Liv Hospital’ın Porto Rikolu yıldızı Carlos Arroyo ile yollar ayrıldı. Tecrübeli oyuncu tehditle parasını isteyince olanlar oldu. Yönetim, “G.Saray’ı kimse tehdit edemez” dedi, yaşanan kriz mutsuz sonla noktalanırken, ayrılık kararını Ergin Ataman ve yönetim kurulu birlikte aldı. Gelin, Carlos Arroyo ile ipler nasıl koptu, her birlikte bakalım…
– Sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayan Carlos Arroyo, pazar günü Türkiye’ye döndü. Ancak kendisine haber verilmesine rağmen Anadolu Efes maçı için kampa gelmedi.
– Ekim ayında göreve gelen yönetim basketbolcuların ödemelerini her ay başında iki ay geriden ödüyordu. Dün Carlos Arroyo, 550 bin dolarlık alacağını talep etti ve “Ödemezseniz giderim” ifadesini kullandı.

“SENİN DİĞERLERİNDEN FARKIN YOK”

Carlos Arroyo, hocası Ergin Ataman ve yönetici Ural Aküzüm’e, “Kerem, Ender ya da Erceg beni ilgilendirmez. Ben ayrıcalıklı bir oyuncuyum. Paramı verin. Yoksa uçak biletimi aldım. Sabah uçar, Türkiye’den ayrılırım” restini çekti.
– Bu çıkışı bomba etkisi yarattı. Aküzüm, Carlos Arroyo’nun sözlerine, “Galatasaray şantaja ve tehdide boyun eğmez. Kerem de, Sinan da, sen de bizim için aynısın. Ayrıcalık yok. Galatasaray felsefesinde takımdaşlık ve savaşmak var” diye yanıt verdi.
– Ataman ile bu konuyu görüşen Aküzüm ile idareciler Carlos Arroyo ile yollarını ayırmaya karar verdi..

CARLOS ARROYO TAKIMIN DENGESİNİ BOZDU

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ural Aküzüm, Carlos Arroyoile yolların ayrılmasının ardından GS TV’ye açıklamalarda bulundu ve Porto Rikolu oyuncunun bugüne kadar hak ettiği ücretleri aldığını söyledi.
Aküzüm, “4.5 milyon dolar aldı. Maalesef Carlos Arroyo, Ergin Ataman hocamızın verdiği rapora göre takım içi dengeleri bozacak şekilde davranmıştır. Takımdaşlık ruhu içinde rest çekmek ve tehdit etmek, “Uçak biletimi aldım, gidiyorum” gibi davranışları kabul edemeyiz. Galatasaray, formasına yakışan onurlu mücadelesini, ona inanan yürekli sporcuları ve büyük taraftarıyla sürdürmeye devam edecektir” dedi.

CARLOS ARROYO FIBA’YA GİDİYOR
Galatasaray ile yolları ayrılan Carlos Arroyo, konuyu FIBA’ya taşıyacak. Arroyo, diğer oyuncuların geriden gelen ödemelerinin kendisi için emsal teşkil etmeyeceğini de ifade etti.

CARLOS ARROYO KİMDİR?

Carlos Alberto Arroyo Bermudez (d. 30 Temmuz 1979 - Fajardo, Porto Riko) TBL takımlarından Galatasaray Liv Hospital 'ta forma giyen Porto Riko'lu basketbolcu. Carlos Arroyo, oyun kurucu mevkiinde görev yapmaktadır ve Porto Riko Millî Basketbol Takımı'nın da önemli oyuncularından biridir.

Carlos Arroyo'nun oynadığı takımlar

1996–1997 Fajardo Cariduros
1998-2003 Cangrejeros de Santurce
2001-2002 Toronto Raptors
2002 Denver Nuggets
2002 TAU Cerámica
2002-2005 Utah Jazz
2005-2006 Detroit Pistons
2006-2008 Orlando Magic
2008-2009 Maccabi Tel Aviv BC
2009-2011 Miami Heat
2011 Boston Celtics
2011-2012 Beşiktaş Milangaz
2012-günümüz Galatasaray Liv Hospital

GALATASARAY POTADA NELER YAŞADI?

– 15 Kasım 2014: Kerem ve Ender Arslan’ın avukatları Galatasaray’ı icraya verdi ve iki oyuncu kadro dışı bırakıldı. Ancak bu olaya avukatlarının sebep olduğu ortaya çıktı ve ikili affedildi.
– 19 Ocak 2015: Paralarını alamadıkları gerekçesiyle Galatasaraylı basketbolcular idmana çıkmadı.
– 7 Şubat 2015: 6 aylık alacağı içeride olan koç Ergin Ataman twitter hesabından bu konuya dönük imalı bir mesaj paylaştı.
– 8 Şubat 2015: Ergin Ataman soyunma odasında oyuncusu Göktürk Ural’ı uyarmak adına tokat attı. İki gün önce özür diledi.