CHP ön seçimleri sürüyor. İstanbul'da üç seçim bölgesi bulunuyor ve 2. bölgedeki yoğun rekabet dikkat çekti. CHP İstanbul ön seçim sonuçlarına göre 170 aday adayının yarıştığı 1. bölgede Milletvekili Mahmut Tanal birinci, Ataşehir Blediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze İlgezdi ikinci, Barış Yarkadaş da üçüncü.

2. BÖLGEDE SARIGÜL'E DARBE


İstanbul 2. bölge ön seçimlerinde milletvekili Aykut Erdoğdu ve Melda Onur ile Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül öne çıkıyordu. İlk beş için kıyasıya bir rekabetin olduğu 2. bölgede ilk sıraya Aykut Erdoğdu yerleşirken,  şu an Dursun Çiçek ikinci,  Gülay Yedekçi Arslan üçüncü,  Didem Engin dördüncü, Mustafa Sarıgül ise 5. sırada. Sarıgül ile 6. sırada yer alan Yüksel Mansur Kılıç arasında az bir fark olduğu belirtildi. Bu bölgede henüz kesin sonuç açıklanmadı.

CHP İstanbul ön seçim 2. bölge sonuçlarına göre 3. bölgede ise İlhan Cihaner birinci oldu. Onu Ali Şeker ve Zeynel Emre takip ediyor.

İstanbul’un üç seçim bölgesinde de 1, 3, 5, 7 ve 9’uncu sıra milletvekili adayları genel merkez tarafından belirlenecek. Önseçimde ilk dört sırayı alan isimler 2,4,6 ve 8’inci sıralara yerleştirilecek. İstanbul gibi İzmir ve Ankara’nın iki seçim bölgesinin ilk sıralarına da kadın adaylar getirilecek.