CHP'de disipline sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler partisinden istifa etti. Güler, " 30 Mart seçimlerinde CHP Cemaat'le işbirliği yaptı" dediği için disiplin kuruluna sevk edilmişti. Peki Birgül Ayman Güler kimdir?

BİRGÜL AYMAN GÜLER, SAVUNMASINI BUGÜN SUNMUŞTU

Birgül Ayman Güler, Grup Disiplin Kurulu'na savunmasını bugün sunmuştu. Güler, yazılı olarak yaptığı savunmasında suçlamalara ilişkin iddianame talebini Grup Yönetimine ilettiği halde, böyle bir belgenin kendisine verilmediğini, sadece savunması için süre uzatımı yapıldığını, savunmasını kendisine gönderilen ilk yazı doğrultusunda hazırladığını vurguladı.

Savunmasında suçlamalardan birinin Grup Başkanlığı'na bilgi vermeden bir televizyon programına katılmak olduğunu aktaran Güler, "Genel yazı, milletvekillerinden demeç vermeden ve bir programa katılmadan önce nöbetçi grup başkanvekiline bilgi vermenizi rica ederiz demekte, bir izin ya da onay alma işleminden söz etmemektedir. Ayrıca bilgi verilmediği takdirde bunun iç yönetmeliğe aykırılık oluşturacağı türünden herhangi bir uyarı da içermemektedir" ifadesini kullandı.

ERCAN CENGİZ DE İSTİFA ETMİŞTİ

CHP'den geçtiğimiz günlerde istifa eden İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz de düzenlenen törenle Merkez Parti'ye katılmıştı.

CHP'NİN SANDALYE SAYISI 125'E DÜŞTÜ

Vefat ve seçimler nedeniyle görev değişikliğinin ardından 550'den 535'e düşen Meclisin partilere göre sandalye dağılımı ise şöyle: Adalet Ve Kalkınma Partisi 312, Cumhuriyet Halk Partisi 125, Milliyetçi Hareket Partisi 52, Halkların Demokratik Partisi 27, Bağımsız Milletvekili 13, Demokratik Bölgeler Partisi 1, Elektronik Demokrasi Partisi 1, Demokratik Gelişim Partisi 1, Millet Ve Adalet Partisi 1 ve Anadolu Partisi 1.


BİRGÜL AYMAN GÜLER KİMDİR?

1961 Bergama doğumlu olan Birgül Ayman Güler, Boşnak asıllı Türk akademisyen, yazar ve siyasetçidir.

Birgül Ayman Güler, Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. 2002 yılında yönetim bilimi alanında profesörlük unvanı aldı. Halen kadrosunun bulunduğu Ankara Üniversitesi dışında TODAIE’de de ders vermektedir. Yayınlanmış çok sayıda kitabı ve makalesi bulunmaktadır. Çeşitli derneklerde üyeliği bulunmakta ve bir siyasal partinin kurucuları arasında yer almaktadır. 14 Nisan 2007 Tandoğan mitingi ve Anıtkabir yürüyüşünün konuşmacıları arasında yer almıştır. Birgül Ayman Güler, 24. Dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

"Kürt milliyetçiliğini bana 'ilericilik' ve 'bağımsızcılık' diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." sözleri birçok tartışmaya neden olmuştur.