CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Beyaz TV’yi, “Dinamit” adlı programda, Rasim Ozan Kütahyalı tarafından kendisine yönelik olarak hakaretlerde bulunduğu ve bu şekilde kişilik haklarını zedeleyen yayın yaptığı” gerekçesiyle Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’na şikayet etti.

Erdoğdu bugün RTÜK’e gönderdiği şikayet dilekçesinde programda, Rasim Ozan Kütahyalı’nın kendisine yönelik olarak; “Sen DHKP-C’ye terör örgütü diyememiş bir alçaksın… Seni de DHKP-C bağlamış…Alçaksın, ödlek ve korkaksın… DHKP-C’li Aykut, savcıyı şehit edenlerin adamısın. Bunlar zavallı..” şeklinde ifadeler kullandığını belirten Erdoğdu şu görüşleri dile getirdi:

“Programda ısrarla CHP ile Fettullahçı terör örgütü arasında bağ olduğu hiçbir kanıta dayanmaksızın iddia dahi olamayacak argümanlarla savunulmuş, yaşananlara cevap vermeme iradesi dahi küfürle karşılanmıştır. Program temsilcisi ile yapılan telefon görüşmesi gerçeğe aykırı ve asılsız ithamlarla çarpıtılmış ve kamuoyu yanıltılmıştır. Bu durumu düzeltmek adına cevap ve düzeltme hakkı kullanılması istense de programa telefonla bağlanan Mahmut Tanal’a yönelik sözel saldırı devam etmiştir. Ayrıca, programda, polis aracının camının yumruklanması olayı bir terör faaliyeti olarak nitelendirilmiş ve ‘Aykut Erdoğdu’nun teröristten ne farkı var’ denilerek şahsım terörist ilan edilmiştir.”

Programda ayrıca Rasim Ozan Kütahyalı’nın kendisinin “DHKPC’ye boynundan ilmikle bağlı olduğu” şeklinde hakaret edildiğini de vurgulayan Erdoğdu şöyle devam etti:
“Belirttiğim bu gerekçelerle söz konusu yayının 6112 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan, “Hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz.” (ç) bendinde yer alan, “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.”, (ı) bendinde yer alan; “Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır; soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz…” ve (i) bendinde yer alan, “Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimse suçlu ilân edilemez veya suçluymuş gibi gösterilemez; yargıya intikal eden konularda yargılama süresince, haber niteliği dışında yargılama sürecini ve tarafsızlığını etkiler nitelikte olamaz..” ilkeleri yönünden gerekli yaptırımların uygulanması hususunda gereğini arz ederim.”

“KÜFÜR ETTİĞİMİ İSPATLASINLAR ÖZÜR DİLEYECEĞİM”
Bu arada Aykut Erdoğdu, kendisini canlı yayına bağlamak isteyen Beyaz TV muhabirine küfür ettiği iddialarıyla ilgili olarak da, kesinlikle küfür etmediğini belirterek, “Eğer Beyaz TV kendilerine küfür ettiğimi iddia ediyorsa bu iddiasını kanıtlamak zorunda. Eğer küfür ettiğimi ispatlasınlar onlardan özür dileyeceğim. Ama ispatlayamazlarsa kendilerini iftiracı ilan edeceğim” dedi.
Erdoğdu dün de sosyal medya hesabından da "Beyaz TV'den aradılar... Namuslu insanların sesi o ekranı bozar deyip kapattım... Beyaz TV'de IQ'su 25 olanlar telefonda beni taciz ederek öfkelendirip sesimi kaydetmeye çalışıyor... IQ düşük ne yapabilirim... Beyaz TV'de histeri krizi geçiriyorlar... Ben de bu seviyesizliği hayretle izliyorum... Daha fazla bu zekâ seviyesi düşük tartışmaya katlanamayacağım... Ben bunları Halkın vicdanına havale ediyorum” açıklamasını yapmıştı.