CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, seçim çalışmaları için geldiği Ankara’nın Çubuk ilçesinde 15 yıl önce tedavisini yaptığı hastasını evinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptığı sırada aplastik anemi (ilik yetmezliği) hastalığına yakalanan ve 5 yıl süreyle tedavisini yaptığı Sadiye Tamer’i, Taşpınar Mahallesi’nde bulunan evinde ziyaretti.

Ziyarette kendisini karşılayan Sadiye’ye sarılan Koç, elini kontrol ederek, "Genç bir insanın köprünün ortasında bu tarafa mı gideceğim, bu tarafa mı gideceğim diye düşünmesi dahi ne kadar kötü bir duygu. Onları o yaşadı, mücadele etti. Bizde ağabey, kardeş olduk. Sabırlı olacaksın dedim, bu işten sonuç alacağım dedim. Tedavi de biraz zahmetliydi. Ondan sonra Sadiye toparlandı" dedi.

Haluk Koç’un ilgisi ve tedavisi ile aplastik anemi (ilik yetmezliği) hastalığını yendiğini ve hayata sımsıkı sarıldığını söyleyen Sadiye Tamer, doktoruyla 5 yıl süren tedavinin ardından hiçbir zaman irtibatı kesmediklerini belirtti.

Bir ay önce kendisini arayarak davet ettiğini anlatan Tamer, şunları söyledi:

"Ben çok rahatsızdım. Yürümeye bile dermanım yoktu. Kan değerlerim çok düşmüştü. O zaman nakil falan olacaktı. Tedavi süreci değişti, ilaçlar falan değişti. Bazı ilaçlar 15 yıl önce burada yoktu, hocam sağ olsun kendisi getirttiriyordu. Hocamın yardımıyla da iyileştim Allaha çok şükür. Tedavim 5 yıl sürdü. Beş yıl süren tedavinin ardından iyileştim. Hocam arkadaş gibiydi, bir ağabey gibiydi. Tedaviye gittiğim zaman sürekli şakalaşırdı. Bana sürekli moral verirdi. Kapıdan girer girmez hemen yüzü gülerdi, Sadiye gelmiş diye. Severdi, hemen bilirdi geldiğimi. İyileştikten sonra da irtibatı kopartmadım, sürekli kendisine telefon ederdim. Daha bir ay önce yine aradım hocamı, kendisine ulaşamadım, sekreterini aradım. Sonra hocam beni aradı. Konuştuk sohbet ettik, ben davet ettim kendisini. O da inşallah gelirim dedi ve geldi."

Sadiye ve ailesiyle bir süre sohbet eden Koç, kendisine ikram edilen ayran ve gözlemeyi yedikten sonra ilçeden ayrıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç. 15 yıl önce tedavisini yaptığı hastasını Çubuk'taki evinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç. 15 yıl önce tedavisini yaptığı hastasını Çubuk'taki evinde ziyaret etti.CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç. 15 yıl önce tedavisini yaptığı hastasını Çubuk'taki evinde ziyaret etti.