Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) işbirliğiyle "Klasik Araçlarla Çocuk Hakları Farkındalık Sürüşü" gerçekleştirildi.

İKOD Başkanı Serkan Okay etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, 23 Nisan
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirecekleri etkinliği hava
muhalefeti nedeniyle bugüne ertelediklerini söyledi.

Klasik araçlarla oluşturulan konvoy, sahil yolundan Bağdat Caddesi güzergahında yol aldı ve Kalamış'ta müzik eşliğinde yemekle son buldu. Program daha eşit ve adil bir toplum için bütün çocuklara farklılıklarıyla birlikte oldukları bilinci de kazandırmak amacıyla engelli-engelsiz bir arada gerçekleştirmek için organize edildi.



Etkinlikte 7-12 yaş arası her engel grubundan 20 çocuk ile dezavantajlı engelsiz 20 çocuk, kendilerine ait haklarını ifade ettikleri tişörtleri giydiler ve kendileri gibi rengarenk klasik araçlardan seslerini duyurmaya çalıştılar. Etkinlik başlamadan önce bir araya gelen çocuklar, haklarının ne olduğu konusunda bir atölye çalışması gerçekleştirdiler.

“ÇOCUK AKLI DEME ÇOCUK HAKLI”

Sürüş esnasında yolculuk eden çocuklar engelli-engelsiz olarak eşleştirilerek dayanışma içinde olmaya yönlendirildiler.

Klasik araçların çocuklar tarafından süslendiği "Klasik Araçlarla Çocuk Hakları Farkındalık Sürüşü" etkinliğinde tişörtlerin ve balonların üzerinde,"Ben Çocuğum Haklarım Var", "Eğitim Görmek Herkesin Hakkıdır", "Çocuk Aklı deme Çocuk Haklı" ,"Çocuk Hakları İnsan Haklarıdır","Çocuk Haklarıyla", Çocuktur","Ben Küçüğüm Çalışamam ","Yaşasın Tam ve Dengeli Beslenme" ,"İyi Beslenmek Her çocuğun hakkıdır", "Oyun Oynama Hakkım Var", "Bana Sormadan benim hakkımda karar vermeyin" ,"Çocuk İşçiler Olmasın" gibi sloganlar yer aldı.

Etkinlik sonunda çocuklara, farkındalık sürüşünde kullanılan klasik araçların birer maketi armağan edildi.

Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Çocuklara ülkemizin geleceğini emanet edeceğimizi,her çocuğun bu yüzden çok önemli olduğunu kaydetti.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay da,

"Bugün çocukların giydikleri tişörtlerde 'Ben çocuğum haklarım var', 'Eğitim görmek herkesin hakkıdır', 'Yaşasın tam ve dengeli beslenme', 'Çocuk işçiler olmasın' sloganları yer alacak. Çocukları biraz olsun fark etmek için çocuklar gibi renkli klasik otomobilleri seçtik. Güzel bir gün geçireceğiz. Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi'nden engelli çocuklarımız ve dezavantajlı olarak tabir ettiğimiz ailevi problemleri yaşayan çocuklar bizlerle olacak. Onları mutlu etmek için buradayız." dedi.