Merkez Çukurova İlçesi'nde son bir ay içerisinde 7 kuaför ile bir döner salonu, kapı ve kepenk kilitlerini kıran kimliği belirsiz kişilerce soyuldu. Hırsızlığın meydana geldiği işyerleri ve çevresindeki dükkanlardan güvenlik kameralarının kayıtlarını toplayan polis, zanlıların eşkallerini belirledi. Kamera kayıtlarına işyerine giren Erhan Aktekin'in hısızlık yapmaya çalışırken yaşadığı zor anlar da yansıdı. Görüntülere, işyerine giren Aktekin rahat hareketlerle çalacak eşya ararken, birden güvenlik kamerasını fark edip, yüzünü gizlemeye çalışması ve dönüp, geldiği yöne doğru hızlı adımlarla uzaklaşması yer aldı.

Geçen çarşamba günü yine Çukurova İlçesi'nin Damar Arıkoğlu Bulvarı üzerinde bir kuaför salonunun kilidini kıran Aktekin ile Murat İpek, LCD televizyonu çaldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, kuaför salonundan çaldıkları malzemelerle kaçan iki zanlıyı kovalamaca sonunda yakalandı. Aktekin ile İpek'in çaldıkları malzemeler sahibine teslim edildi. Gözaltına alınan Aktekin ile İpek sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyet'e yapılan incelemede, Aktekin ve İpek'in yaklaşık bir ay içerisinde kepenk ve kapı kilitlerini kırarak girdikleri 7 kuaför ile 1 döner salonundan LCD televizyon ile elektronik eşya çaldıkları belirlendi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Erhan Aktekin ile Murat İpek, 8 hırsızlık suçundan tutuklandı.

DHA